В Тетевен са почистени 13 нерегламентирани сметища през 2020 г.

1695
В Тетевен са почистени 13 нерегламентирани сметища през 2020 г.
Снимка: Тетевен

На провелата се на 18 февруари сесия на Общински съвет – Тетевен, бе приет Годишния отчет по изпълнението на Програмата за управление на Община Тетевен за мандат 2019 г.- 2023 г., за 2020 г. В него кметът на Общината – д-р Мадлена Бояджиева представи извършените дейности, свързани с подобряване на инфраструктурата, политиките за по-добро образование, предприетите мерки относно COVID-19, туризма и др.

В отчета д-р Бояджиева обръща внимание и на дейностите, свързани със създаването на чиста благоприятна околна среда. През 2020 г. са почистени 13 нерегламентирани сметища – гр. Тетевен - 4 броя, с. Гложене – 5 броя, с. Български извор – 3 броя и с. Галата - 1 брой. През април Община Тетевен организира и проведе пролетно почистване на замърсени терени – общински пътища, крайпътни обекти, туристически обекти и маршрути. Участие взеха 50 служители от администрацията.

Над 6 млн. лева от новия бюджет на община Тетевен отиват за селата

ОбС - Тетевен прие проектобюджета на Община Тетевен за 2021 г., който е в размер на 26 677 733 лв. или с 5 070 476 лв. п...

Освен служителите от отдел ,,Европейски програми, проекти и околна среда“, ангажирани с контрола, работата и проблемите, свързани с опазването на околната среда, са и служителите от създаденото ново звено ,,Общински инспекторат“. От месец май до края на 2020 г. общинският инспекторат е извършил 143 контролни проверки на дейностите по сметосъбиране и поддържането на чистотата. В резултат на проверките на фирмата, извършваща събирането и транспортирането на битовите отпадъци, са наложени санкции в размер на 4 310 лв.

През 2020 г. бе реализиран и един дългоочакван проект „Закриване и рекултивация на старо депо за битови отпадъци на Община Тетевен, Област Ловеч“. Проектът е на стойност 1 149 520.39 лв. с ДДС. През ноември изпълнението бе прието от комисия и приключи техническата рекултивация на старото депо за битови отпадъци в село Гложене. След нея предстои биологична, която ще продължи три години и включва засяване на тревните семена и грижи за поддържане на растителността. Теренът на старото депо ще се рекултивира за начин на трайно ползване пасище – мера.

Стремежът на ръководството на Община Тетевен е да опазва чистотата в населените места и да намали отпадъците, които се депонират на регионалните депа, чрез въвеждане на съвременни, европейски практики за събиране на отпадъците. В тази връзка бе разработен проект „Изграждане на системи за разделно събиране и оползотворяване на зелените и биоразградими отпадъци и на строителните отпадъци, генерирани на територията на община Тетевен, включително на площадка за разделно събиране в ПИ 15165.104.8 по КК и КР на с. Гложене, Община Тетевен“. Необходимостта от разработване на такъв проект е нормативно обоснована от изискванията на Закона за управление на отпадъците (ЗУО) и подзаконовите нормативни актове към него.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛОВЕЧ:

Община Тетевен ще получи финансиране от МРРБ за още два проекта

Пролетен концерт и базар в Тетевен по случай Лазаровден и Цветница

В Тетевен се проведе VIII-то издание на фестивала „Здравей, здраве“

Училище в община Тетевен отбеляза своя патронен празник

Кметът на Тетевен: Проблем за общините е неосъвременената правна рамка

Кметът на Тетевен взе участие във Форума за икономическото, социалното и териториалното сближаване

Кметът на Тетевен награди участниците в Международния конкурс "С очите си видях бедата"

Кметът на Тетевен подписа споразумение с МРРБ за подмяна на водоснабдителната мрежа в града

Демонстрации, базар и изложба съпроводиха Европейските дни на художествените занаяти в Тетевен

Община Тетевен ще се включи в деветото издание на Европейски дни на художествените занаяти - 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Ловеч