Николай Дренчев: Глобата, наложена от ВАС на Столична община за 1.7 млн. лева, да я плати Фандъкова*

3724
Николай Дренчев: Глобата, наложена от ВАС на Столична община за 1.7 млн. лева, да я плати Фандъкова*
Снимка: Личен архив

Кандидатът на Възраждане за кмет на Столична община – Николай Дренчев, коментира потвърдената от Върховния административен съд (ВАС) глоба в размер на 1.7 млн. лева, наложена от Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) на Столична община за това, че е провела обществена поръчка, която не е по правилата и е дискриминирала участници. От решението на съда, става ясно, че властта е дала десетки милиони на близки фирми, за да ремонтират 26 училища и детски градини.

„Tова е пълно безобразие! От години сме свидетели на една абсолютно нагла и безобразна корупция в Столична община, и когато това вече е потвърдено от най-висшата съдебна инстанция в България, какъв е резултатът!? Вместо обвинения и процеси срещу виновните лица, същите ги издигат за кметове на София. Интересно ми е, какво ще предприеме сега прокуратурата. Ще бъде ли повдигнато обвинение на Фандъкова и отговорните лица от нейния екип, или всичко отново ще бъде заметено под килима. Кой ще плаща сега тази глоба, пак софиянци ли!? Аз лично предлагам да я плати Фандъкова. От собствения й джоб. Обаче, след като я оковат в белезници и я разкарват няколко часа из центъра на София, както Десислава Иванчева. Мисля че това е правилното решение, не смятате ли? Защо софиянци, да плащат за корупцията в Столична община, те за какво са виновни? Значи, веднъж са ги ощетили, заради нагласените обществени поръчки, а след това да плащат и глобите заради тях. Това не може повече да продължава!” – бе коментарът на Николай Дренчев.

Лидерът на "Възраждане" предупреди, че ще раздадат правосъдие заради криминален случай (ВИДЕО)

"Ние от "Възраждане" ще се погрижим да вземем правосъдието в свои собствени ръце". Това обяви в специално видео лидерът на партията Кос...

От Възраждане заявиха, че след изборите очакват още осъдителни решения, по които трябва да се произнесе Софийският административен съд, във връзка с жалби на Столичната община за други санкции, наложени от МРРБ, като например за подбора на фирми изпълнители за ремонтите на ул. "Граф Игнатиев" и на площад "Св. Александър Невски".

От партията на Костадинов казаха още, че в конкретния случай, загубата за софиянци не е само въпросните близо 2 милиона лева от глобата на МРРБ, а много по-голяма, тъй като обществената поръчка, за която е наложена глобата е позволила класирането на фирми, които буквално са прахосали евросредствата за въпросния ремонт, с изключително некачествената си работа. Според Дренчев и неговия щаб, ремонтираните 26 училища и детски градини, след 1-2 години ще се нуждаят от нов ремонт, който обаче този път няма да бъде платен с евросредства, а с пари от общинския бюджет, което ще ощети хазната на София с още поне няколко десетки милиона лева.

Според тях, намесата на прокуратурата в този случай е крайно наложително, а Фандъкова и нейният екип е крайно време да се озоват на подсъдимата скамейка.

*Платена публикация в рамките на предизборната кампания за Местни избори 2019. Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Защо свалиха записа на предаването на Беновска с лидера на "Възраждане"? (ВИДЕО)

Сaмo чac, cлeд кaтo приключи гocтувaнeтo на лидера на "Възраждане" Костадин Костадинов при Илиaнa Бeнoвcкa, зaпиcът oт прeдaвaнeтo бeшe...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от МЕСТНИ ИЗБОРИ 2019:

Окончателно: Касираха местните избори в едно населено място заради бюлетини с невидимо мастило

Съдът отново отложи решението си за изборите в София

Обжалват потвърдените резултати от изборите в Горна Оряховица и Павликени

Георг Спартански: След полицейската акция в Буковлък над 500 гласа за мен се преляха към гласовете на моя опонент

СДС дали решаваща подкрепа за балотажа на Фандъкова

Румен Петков: Катастрофата на Борисов ще е по-тежка от на Костов

Генчо Генчев: Предстои аварийна подмяна на водопровода в Свищов

Тома Биков: В София се заражда градска левица

Според Карадайъ ДПС увеличава влиянието си в местната власт

Костадин Костадинов: Загубих, но по-лошото е, че и Варна загуби

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com