Приятел твърди: Самотна възрастна жена се нагълта с хапчета заради опит да я изхвърлят от дома ѝ

10883
Приятел твърди: Самотна възрастна жена се нагълта с хапчета заради опит да я изхвърлят от дома ѝ
Снимка: iStock/Guliver

"От това жилище няма да ме изведат жива - щом видя полицаите, гълтам хапчетата и всичко приключва". Това е заявила самотно живеещата 71-годишна Зоя Андреева Рангелова на генерала от резерва Петър Петров, който се опитва всячески да я спаси от принудително извеждане от общинско жилище в Монтана.

Петров разказва, че извеждането е трябвало да стане на 6 февруари, в 11:00 часа сутринта.

"Писах на кмета на Монтана, разговарях със служителката от "Общинска собственост" Валя Генкова, опитвах се да ги убедя, че нито от законова, нито от морална гледна точка имат право да изхвърлят Зоя Андреева посред зима на улицата и че тя има право на общинско жилище. Потърсих съдействието на общински съветник и контакти с Областната администрация и все се надявах, че човешкото ще надделее. Късно вечерта на 5 февруари отново разговарях по телефона със Зоя, опитвах се да и дам кураж да продължи борбата...... Тя съвсем спокойно ми каза "от това жилище няма да ме изведат жива, щом видя полицаите, гълтам хапчетата и всичко приключва...." .От всичко, което знаех за нея и за нейния случай, за тормоза със спирането на водата и тока, с настаняването на втори човек от ромски произход в жилището ѝ за да я тормози, бях на ясно, че ще го направи", разказва Петров.

Болна и стара жена от Монтана - застрашена да остане на улицата посред зима

Зоя Андреева е самотна жена на 71 години, социално слаба, без собствен дом, без имоти, без близки.... Човекът с който живее на съпружес...

Петров е подал сигнал на телефон 112 за вероятен опит за самоубийство. "Казаха ми да се обадя сутринта. Към 08:30 отново позвънях на 112, свързаха ме с оперативния дежурен на полицията в Монтана на когото разказах, какво се очаква да се случи в 11:00 часа при посещението на полицията в къщата. След това се опитах да привлека вниманието на една от телевизионните медии към това , което се очаква, като се надявах, че тяхната намеса може да го предотврати, но вероятно не ми повярваха", продължава той.

Петров твърди, че към 11:30 часа говорил с г-жа Рангелова по телефона и тя му разказала, че дошла общинска служителка с двама полицаи, "потрошили всичко" (по думите на жената), написали протокол, казали ѝ, че в срок от 10 дни трябва да освободи жилището и си заминали. "Още като видяла полицаите че идват, Зоя изпила приспивателните, които имала. В разговора беше напълно спокойна и адекватна, каза ми че се чувства само малко замаяна. Веднага се обадих на 112, там реагираха моментално. След това звънях няколко пъти на Зоя, тя не вдигна телефона. Към обяд вече беше изключен. Обадих се на началника на Районното полицейски управление в Монтана и му казах какво се е случило след посещението на неговите полицаи в дома на Зоя Андреева. Помолих го да вземат мерки жилището да не бъде окрадено", разказва Петров.

В крайна сметка, от болницата в Монтана Петров разбрал, че Андреева е приета в реанимация. Животът ѝ вече е вън от опасност, а тази сутрин са я изписали. "Разговарях и с нея и разбрах, че е силно разстроена, защото за нея кошмарът продължава......... Опасявам се, че всичко може да се повтори", предупреждава Петров.

"Защо пиша това? Пиша го с надеждата, че хората, когато знаят какво и как се случва ще си направят съответните изводи, пиша го с надеждата че медиите ще проявят по-голяма заинтересованост към болките и проблемите на обикновения човек и с надеждата, че длъжностните лица, от които зависи този случай да намери човешко решение, ще си свършат работата". За финал Петров предупреждава, че е получил сигнали и за друг такъв случай - с принудително извеждане на жена от общинско жилище без да има къде да отиде тя.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от МОНТАНА:

Първи случай на коклюш в Монтанско

Скок на заразените с варицела в Монтанско

Еднодневни трудови договори: Област Монтана е първенец

Затвориха детската кухня в Монтана след случая с хлебарка в храната

Откриха хлебарка в храна от детска кухня в Монтана

При ограничение 90: Засякоха шофьор да кара със 176 км/ч

"Възраждане" обжалва пред върховния съд резултата от изборите за кмет на Монтана

В Монтана горяха автомобилни гуми втора употреба

Зам.-кмет на Берковица, докарал общината почти до фалит, е на балотаж (ДОКУМЕНТИ)

Рецидивист преби и ограби възрастна жена в монтанско село

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Монтана