Даден бе стартът на футболния турнир за купата на Coca-Cola

4952
Даден бе стартът на футболния турнир за купата на Coca-Cola

Бройката на училищата и учениците в турнира се увеличава. От тази година участие ще взимат и 15-,16-годишни деца, а до миналата година възрастовата граница беше до 14-годишни. Това заяви министърът на младежта и спорта Красен Кралев по време на откриването на петото издание на училищния турнир Купата на Coca-Cola.

Министърът подчерта, че така се каляват характерите, а спорта учи на възпитание, затова е и толкова важно той да бъде част от живота на децата.

"Забравяме понякога, че имаме нужда от здраво поколение и трябва да направим всичко необходимо децата ни да се раздвижат, защото така се раждат шампиони", сподели Краев.

За пета поредна година междуучилищният футболен турнир ще мотивира учениците, техните семейства, приятели и учители да споделят заедно положителните емоции от спорта. Финалът на турнира ще бъде в София, а тази година броят на училищата от столицата, които ще вземат участие, е 150.

Снимка: Actualno.com/Росита Илкова

Събитието се проведе във футболната зала на комплекс „Царско село" в присъствието на спортния министър. Освен него също така бяха и бившите футболисти Владимир Манчев, Велизар Димитров, Станислав Ангелов, Тодор Янчев и Христо Янев.

Михаела Маринова и Кристиян Костов ще се грижат за доброто настроение на футболните запалянковци на първия районен турнир от , който ще се проведе на 19 и 20 март на спортния комплекс „Академика - 4 км”. Организаторите на турнира са подготвили редица изненади и интересни игри, с които да мотивират футболните фенове, техните приятели и семейства да се движат и забавляват, спортувайки. Като посланици на инициативата младите таланти ще се включат активно в тях.

В първите години надпреварата се провеждаше единствено сред столичните  училища, но благодарение на интереса, сега турнирът се провежда на територията на 8 региона в страната: Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Пловдив, Русе, София и Стара Загора – под мотото „Движи се!“.

В специално видеообръщение параолимпиецът Михаил Христов също изрази своята подкрепа към организирането на подобен тип инициативи, тъй като според него спортът е пътя към успеха.

Програма:

февруари – март 2016 г.   Вътрешно-училищен

19-20 март 2016 г.             Районен турнир – зона „София“

12-14 години

26-27 март 2016 г.             Районен турнир – зона „София“

15-16 години

16 април 2016 г.                 Зона „Благоевград”

Радослав Янков ще получи 20 000 лв. от спортното министерство

Носителят на Световната купа по сноуборд в паралелните дисциплини Радослав Янков ще получи 20 хиляди лева премия от Министерството на м...

23 април 2016 г.                 Зона „Пловдив”

24 април 2016 г.                 Зона „Стара Загора”

14 май 2016 г.                     Зона „Велико Търново”

21 май 2016 г.                     Зона „Русе”

28 май 2016 г.                     Зона „Варна”

Кралев: Недопустимо е еколог да нарича успелите български спортисти "проститутки"

Министърът на спорта Красен Кралев взе отношение по темата с обидните думи, които бяха изречени и подкрепени от група еколози към 27 ...

4 юни 2016 г.                      Зона „Бургас”

11 юни 2016 г.                    Зона „София”

17-19 юни 2016 г.               Финал в София

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com