Италиански гимнастички с ужасяващи разкрития за спорта (СНИМКИ)

6412
Италиански гимнастички с ужасяващи разкрития за спорта (СНИМКИ)
Снимка: iStock

Италиански гимнастички от националния отбор се оплакаха от тормоз, свързан с теглото им по време на спортната им кариера. Преди изданието La Republica излезе с материал, посветен на гимнастичката Нина Корадини.

Освен залата за гимнастика и стаята й аптеката е била единственото място, което тя е посещавала в последните две години от кариерата си, споделя Нина. Тя е купувала слабително, за да съответства на изискванията на националния отбор. Но дори това не е помогнало, качвайки се на кантара Нина е търпяла обиди и унижения.

Ансамбълът ни по художествена гимнастика триумфира с втора титла на Световното в София

Българският ансамбъл по художествена гимнастика спечели златен медал във финала с три ленти и две топки на Световното първенство, което...

"Помня деня, в който намерих сили да си тръгна. Всяка минута от последните месеци прекарах, искайки да избягам от тук. Сега искам да защитя по-малките момиче - всички трябва да разберат за реалността. До неотдавна непрекъснато плачех от спомените, но сега мога да разкажа всичко без сълзи, благодарение на психолога, при който се лекувам.", споделя гимнастичката. 

Тя е само на 15, когато попада в националния отбор - денят е изпълнен с 8-часови тренировки, след които частно училище до 20 часа вечерта.

Първите два месеца минават спокойно, а след това светът, който тя е идеализирала рухва. "За треньора бях просто пешка. Нямаше никакви човешки отношения. Никой не ме питаше как се чувствам", казва още Нина. 

 

Злато и сребро за Боряна Калейн

Боряна Калейн спечели златен медал на топка и сребърен на обръч в първите два финала на отделните уреди при жените на Световната купа п...

Контролът над теглото се е осъществявал всяка сутрин след закуска. "Никога не ядях преди меренето, а след - при това тайно. Мерех се по 15 пъти на ден. Слабително ме обезводняваше и заради това, че не ядях нямах сили. Разболях се, имах недостиг на желязо. Веднъж дойдох на закуска и припаднах, но ме изпратиха в залата, за тях това не беше повод да се пропусне тренировка", разказва още гимнастичката. Тя напуска националния отбор след 2 години тренировки през 2021 г. 

По думите й отношенията с треньорка зависели от теглото на гимнастичката: "Храненето се превърна в кошмар, мислех за последиците от употребата на всеки продукт и течност. Сега ми е трудно да се храня в присъствието на други хора и продължавам да се боря с призраците. Надявам се, че това ще помогне на други жертви да надигнат глас."

След изявлението на Корадини гимнастичката от ансамбъла Ана Баста също направи признание: "Спомням си нощите, прекарани на крак, два пъти мислех за самоубийство. Единият път не успях, тъй като някой влезе в стаята. Вторият път бях сред хора."

Ана споделя, че е сънувала кантари и в ушите й звучали крясъците на треньора, относно тялото й. 

Боряна Калейн със сребро в многобоя на световната купа в Баку

Боряна Калейн спечели сребърен медал в многобоя на Световната купа по художествена гимнастика в Баку (Азербайджан). Българката събра 12...

"Зная, че след 2 дни ще възвърна теглото си, но това означава да не се храня 2 дни. Исках да се занимавам с гимнастика, а не да страдам. По-късно започнаха депресии, дълго време имах паник атаки."

Анна коментира, че е информирала ръководството за това, с което се е сблъскала, но никой не е реагирал. 

Между изявленията на двете момичета Федерацията по гимнастика на Италия излезе с изявление, в което се казва, че не се толерират никакви злоупотреби и Федерацията винаги е на страната на своите членове. "Гимнастиката - това е уважение към човек, тържество на таланта и благополучието. Бяха взети мерки за незабавно информиране на федералния прокурор", се казва още в съобщението. Започнало е разследване. 

Призовават се всички гимнастички, технически специалисти и мениджъри, които разполагат с информация да се обърнат към Федерацията, която им гарантира конфиденциалност. 

Българските грации със страхотно представяне на Световната купа в Узбекистан

Ансамбълът на България по художествена гимнастика приключи участието си на Световната купа, която се проведе в Узбекистан. Грациите ни...

"Само заедно можем да противостоим на това непоносимо поведение и да го изкореним от света на гимнастиката, който е силен и здрав, и в който няма място за онези, които не споделят ценностите на спорта.", уверяват още от Федерацията по гимнастика на Италия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОЩЕ СПОРТ:

99 дни до Париж 2024: Златното обещание на един любящ съпруг

Асен Василев: Шахматът за деца може да бъде подпомогнат по успешната ни програма за спорт и изкуства в училищата

Ивет Горанова се включва в Купата на Президента по карате, участниците са над 1500

Епично: Над 2000 бегачи и колоездачи застанаха на старт на "Търново Ултра" (ВИДЕО)

Медал и четвърто място за България от Балканиадата по полумаратон

Най-сложното съчетание, получило най-висока оценка е на българка. Вижте го! (ВИДЕО)

Калоян Братанов счупи национален рекорд и се доближи на 8 стотни от Париж 2024

Падна най-брадатият световен рекорд в леката атлетика (ВИДЕО)

Нургюл Салимова отново не се даде на световната вицешампионка в шахмата

"Пас към миналото": Полет към една мечта

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Още спорт