Канада показа кой е хокейният исполин и натри носа на САЩ

23446
Канада показа кой е хокейният исполин и натри носа на САЩ
Снимка: Getty Images/Guliver

Във втория полуфинал от мъжкия турнир по хокей в Сочи, който за мнозина беше истинския финал на турнира, отборът на Канада победи с един гол разлика САЩ и ще защитава олимпийската си титла на финал срещу Швеция.

Първата третина премина под страхотен натиск от страна на Канада, като Сидни Кросби беше човекът, блестящ най-силно в атаката на кленовите листа. Вратарят на САЩ Джонатан Куик обаче беше непробиваем, а Канада не успя да се възползва от пауър плей в средата на третината.

Швеция на финал в хокейния турнир, надви екзекутора на руснаците

Олимпийските шампиони от 2006 година Швеция се класираха за финала на мъжкия хокеен турнир на Олимпийските игри в Сочи, след като поб...

Логичното се случи в началото на втората третина, след едва минута и 41 секунди, когато след хитър пас назад и рязък удар по шайбата от дистанция на Джейми Бен Джей Баумайстер подложи стика много точно и направи пресечка, която препарира Куик – 0:1.

Американците имаха възможност да изравнят след хубаво слизане на Патрик Кейн и страхотно разбъркване, но Макс Пачиорети не успя да засече шайбата в синята зона пред зейналата врата. А две минути преди края на третината Кери Прайс пак спаси Канада, след като нападател на САЩ остана сам срещу него на два метра от вратата. САЩ имаше на два пъти пауър плей в третината, но не успя да направи нищо, дори не създаде опасно положение – двете голови възможности за американците дойдоха след числено равенство.

Пет минути след старта на третата част на Джонатан Куик му се наложи да спасява три последователни удара на налитащите канадци, като в ситуацията голът се размина по чудо. Канада продължи да играе по-активно, но Куик спасяваше ударите на кленовите листа. Особено атрактивно Куик спаси изстрел на Крис Куниц от упор след страхотна комбинация с Кросби.

В последната минута американците пуснаха шести полеви играч, а Канада изтърва на два пъти да вкара на контраатака. В крайна сметка обаче кленовите листа удържаха и спечелиха точно както колежките от женския им отбор взеха златото на американките.

"Ще хвърчат глави", Путин е бесен заради хокейния провал

В Русия продължават да обсъждат изненадващата елиминация на хокейния отбор на страната от олимпийския турнир на Игрите в Сочи. Сборная ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com