Мирела Демирева е Спортист на годината 2018 в Стара Загора (СНИМКИ)

8790
Мирела Демирева е Спортист на годината 2018 в Стара Загора (СНИМКИ)
Снимка: БГНЕС

Мирела Демирева от Спортен клуб по лека атлетика „Берое” и сребърна медалистка в скока на височина от Европейското първенство в Берлин, балкански шампион от Стара Загора и с преодоляна гросмайсторска норма от 200 см и шесто място от Световно първенство в зала е „Спортист на годината 2018“ в Стара Загора. Поради невъзможността ѝ да присъства на церемонията наградата получи именития спортист и треньор Тодор Гургуриев.

С решение на комисията по избора на най-добрите спортисти със специален плакет „Олимпийски полет“ бе удостоена състезателката на клуб “Бадминтон” Мария Делчева, която спечели златен олимпийски медал в отборната надпревара на Младежките олимпийски игри в Аржентина. По-рано през деня тя получи и наградата „Спортен Икар“ от Фондация "Български спорт", а треньорът ѝ Слънчезар Цанков бе удостоен със Златна значка на Българския олимпийски комитет за принос към олимпийското движение.

Даниел Ладжев от таекуондо клуб “Августа”, който е балкански шампион, бронзов медалист от Европейско първенство и водач в световната ранглиста на 14-годишните е победителят в категорията „Най-перспективен състезател“.

В категорията „Ветерани“ индивидуално беше отличен Стефан Сандев от Спортен клуб „Сандев файт тийм“, който е световен шампион в категория до 110 кг в дивизия Master на турнир в Лондон. Отборното отличие отиде при Пламен Михалев и Тихомир Киров от Спортен клуб “Бадминтон”, европейски шампиони в дисциплината мъже двойки 40+ на европейското първенство за ветерани в Гуадалахара, Испания.

Параолимпиец на годината е Иванка Колева, която завоюва златен медал в тласкането на гюле и бронзов в мятането на диск на Европейското първенство за хора с увреждания в Берлин.

Призът „Учител на годината 2018“ спечели Ирина Губа-Попова, баскетболната легенда, която сега е преподавател в Профилираната природоматематическа гимназия „Гео Милев“.

Отбор на 2018 година е Баскетболен клуб „Берое - Стара Загора“ - девойки старша възраст, които тази година завоюваха републиканската титла, а призът „Треньор за 2018 година“ отиде при тяхната треньорка Таня Гатева. Тя записа в актива си и второ място на Държавното първенство, жени, второ  място за Купа България, жени, за дебютно участие в турнира ФИБА Еврокъп и лидер във временното класиране на Адриатическата лига.

Носителите на годишните спортни награди в Стара Загора се определят от комисия с председател ресорния зам.-кмет Красимира Чахова, а в нея влизат общински съветници, експерти от община Стара Загора и представители на медиите.

На церемонията беше представена и книгата „Шампионите разказват - 2“, издадена от Община Стара Загора, а част от героите ѝ бяха представени на публиката.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СТАРА ЗАГОРА:

За 24-ти път „Орфеево изворче“ ще радва старозагорци през почивните дни

Стара Загора отново става лекоатлетическа столица на България

Нов модел за интегрирана детска здравна грижа обсъдиха в Стара Загора

Проф. Галин Цоков откри лаборатория за иновации в Стара Загора (СНИМКИ)

Кинофестивалът „Златната липа“ 2024 идва с богата програма в началото на юни

В Стара Загора 2 май ще е неучебен ден

Отличиха кмета на Стара Загора и неговият заместник на национален зелен форум

Община Стара Загора обяви 2 май за неучебен ден

Само китайски е-автобуси предложиха на Казанлък

Летен лагер в местността "Каваци" осигурява община Стара Загора

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Стара загора