Над 600 училища нямат физкултурни салони

55252
Над 600 училища нямат физкултурни салони

Над 600 училища нямат физкултурни салони. Във всички градове недостига зали. Българската спортна структура е зле. Това коментира министърът на спорта Красен Кралев.

По повод представения в ефира на bTV репортаж за училище в Благоевград, чийто физкултурен салон не прилича на нищо, той отговори, че има и по-тежки случаи. Обяснено беше, че проблемите трябва да се решават постепенно.

Сдружение на майките към Кралев: Затворете незабавно чалготеките в Зимния дворец

Очакваме от новия министър на младежта и спорта Красен Кралев да прояви воля и държавническа мъдрост и още в близките дни да преустанов...

Във връзка с Публичната инвестиционна програма "Растеж и устойчиво развитие на регионите", която беше обявена от кабинета "Орешарски", Кралев обясни, че проектите, за които е преценено, че не може да се случат, са спрени. Като пример беше даден плувният басейн за 1,5 млн. лв. в село Крушари. На други места - като стадиона във Враца, проектите са завършени.

Министърът на спорта защити избора на Николай Ишков за шеф на "Арена Армеец". Според Кралев бившият управител на варненския Спартак може да мисли "out of the box" и да докара повече концерти и културни мероприятия за съоръжението. Това се налага, за да може цените за ползване да се намалят.

Засегната беше и темата с черното тото. По този повод министърът на спорта припомни, че тези деяния са били инкриминирани по време на първия мандат на ГЕРБ. В допълнение той обясни, че все пак българското първенство не е сред най-интересните за уреждането на мачове, тъй като не носи толкова пари.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com