Шахматистка е "Спортист №1 на Асеновград за 2019 г." (СНИМКИ)

7402
Шахматистка е "Спортист №1 на Асеновград за 2019 г." (СНИМКИ)
Снимка: Actualno.com/Атанаска Маркова

Гросмайсторът Антоанета Стефанова-Чепаринова е "Спортист №1 на Асеновград за 2019 г.". Тя си заслужи приза заради това, че нееднократно е печелила челни места в различни състезания. Сред постиженията й са 1-5 място на Европейско индивидуално първенство и златен медал на Открит шампионат в Китай. Личният й треньор е Неделчо Чепаринов.

На втората позиция в класацията се нареди миналогодишният победител Васил Господинов. Той е състезател по вдигане на тежести. Победител е на държавните шампионати в Сливен, Хасково и Пловдив. Негов личен треньор е Лъчезар Кишкилов.

На почетната стълбица в челната тройка сред спортистите в Асеновград застана щангистът Георги Йочев. Той стана първенец на държавните шампионати в Сливен, Хасково и Пловдив. Грабна и 5-то място в категория 89 килограма на Световното първенство за кадети в Лас Вегас, САЩ. Личен треньор  му е Лъчезар Кишкилов.

Четвърта в "Спортист на годината" в Асеновград се нареди Мая Танева. Тя спечели златото на три ултрамаратона, провели се в страната през 2019 г. - "Трявна Ултра" (със 141-километрово трасе); "Персенк Ултра" (със 163-километрово трасе); "Пирин Ултра" (със 160-километрово трасе).

Тодор Колевски пък зае петата позиция в класацията. Той е състезател по кану-каяк. Колевски си спечели 8-мо място на К4-1000 метра на Световното първенство за мъже и жени в Сегед, Унгария и се класира 9-ти на К4-500 метра на Световното първенство за младежи в Питещи, Румъния. Личният му треньор е Георги Бакърджиев.

Под №6 сред най-добрите спортисти на Асеновград се нареди Васил Андонов - състезател по киокушин. Той грабна златен медал на Международното първенство в Швейцария, на Международният турнир в Румъния, на Републиканското първенство в Хасково и на Национална купа в Бургас. Личен треньор на момчето е Петко Чирпанлиев.

Седмото място в "Спортист на годината" в Асеновград си заслужиха двама от прославилите името на града - Катерина Бейчева и Васил Кирков. Той е тенисист, а тя - таекуондистка. През годината Катерина Бейчева е печелила 1-ви места в "отборно силов тест" за жени на Европейското първенство в Римини, Италия и на олипмийската версия на Мултиевропейските игри по таекуон-до в София. Победител е и на Държавното първенство в категорията "Специална техника за жени индивидуално". Личният й треньор е Георги Шишков. Васил Кирков пък си е спечелил 1-во място на Международния турнир за мъже "Санта Марина" в Созопол. Негов личен треньор е Тоян Кирков.

Тайбе Юсеин спечели наградата за Спортист на годината за 2018 година

Тайбе Юсеин стана Спортист на годината на България за първи път в кариерата си, след като спечели 61-то издание на престижната анкета. ...

На осмата позиция в "Спортист  на годината" се нареди Павел Тименов. Той също е състезател по таекуон-до. Той грабна сребърен медал на Международния турнир "Перник Оупън" - индивидуално спаринг за юноши старша възраст в категорията +75 килограма. Личният му треньор е Иван Манолов.

Деветото място в асеновградската класация зае състезателят по кану-каяк Тодор Чилимгиров. Той е републикански шампион на С1500 метра за юноши младша възраст. Личен треньор - Камен Куцев.

Никола Бояджиев се спря на 10-тата позиция. Той е състезател по таекуон-до. На Международния турнир "Охрид Оупън" печели 1-во място индивидуално "спаринг" за мъже в категориите 64 килограма и 78 килограма. Грабва и сребърния медал индивидуално "Форма" за мъже до 1-ви дан и купа за "Най-техничен състезател". Личният му треньор е Иван Манолов.

9-годишната Евгения Стоянова пък си заслужи отличието "Най-перспективен млад състезател". Тя стана шампион по тенис във всички шест държавни турнира от веригата "Kinder+Sport" и се класира да представи името на Асеновград и България в световните финали на състезанието в Монте Карло, където си спечели 3-тото място. Личен треньор - Илия Славов.

Мирела Демирева е Спортист на годината 2018 в Стара Загора (СНИМКИ)

Мирела Демирева от Спортен клуб по лека атлетика „Берое” и сребърна медалистка в скока на височина от Европейското първенст...

"Футболист №1 на Асеновград" за 2019 г. стана Иван Ангелов. Той е основен играч в мъжкия отбор на ФК "Асеновец 2005".

За "Спортно събитие" в града бе избран ултрамаратонът "Персенк Ултра 2019 г.".

"Отбор на 2019 г." стана БК "Асеновец 2005". Тимът си заслужи наградата с успехите си, спечелвайки бронза на Държавното първенство в Русе. Треньор на отбора е Диан Гочев.

За "Треньор на годината" бе обявен Неделчо Чепаринов. Той е личен треньор на гросмайстора, прославил Асеновград и България в целия свят - Иван Чепаринов и на световния шампион Антоанета Стефанова-Чепаринова.

"Спортист на годината" в Асеновград - отново Васил Господинов, кметът с награда за "Заклет фен на спорта"

Четирикратен носител на титлата "Спортист на годината за Асеновград" стана щангистът Васил Господинов, чийто личен треньор е Лъчезар Ки...

Бирсент Карагерен бе удостоен с приза "Популяризиране на асеновградския спорт". Той е футболист на ФК "Локомотив"-Пловдив и на националния отбор на България. Носител е на "Купата на България" по футбол за 2019 г. Футболистът се отзовава на всички покани за благотворителни мачове, които се провеждат в Асеновград.

Награда в церемонията ежегодно се връчва и от местна телевизия. Тази година с наградата бе удостоена Христина Филипова - учител в ОУ "Христо Ботев". А призът е за "Възродител на спортните традиции". Филипова всяка сутрин организира ученици и преподаватели от учебното заведение и провежда сутрешна гимнастика.

Наградите бяха връчени на специална церемония в Асеновград.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АСЕНОВГРАД:

Обекти от Концепцията на община Асеновград – II част

Физкултурният салон на СУ „Св. княз Борис I“ в Асеновград е напълно обновен

Започна прием на документи за I клас в училищата в Асеновград

Деца и родители месиха меденки в библиотеката в Асеновград

Община Асеновград открива Майски културни празници на 7-ми май

Община Асеновград отчете резултатите по проекта за фотоволтаичните централи

Пъстри и интересни събития за Великден в Асеновград (ПРОГРАМА)

Изложение „Цветна пролет“ отново в Асеновград

Какви одобрени проекти за училища и градини има община Асеновград?

Най-старото българско училище в Асеновград рухна преди ремонт (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com