Red Bull Car Park Drift идва в България на 24-ти юни

3197
Red Bull Car Park Drift идва в България на 24-ти юни
Снимка: Red Bull Car Park Drift

Red Bull Car Park Drift идва за втори път в България на централна столична локация! Любителите на високите скорости и свистенето на гуми ще станат свидетели на зашеметяващо дрифт шоу на 24-ти юни. Двадесет от най-добрите дрифтъри в страната ще премерят способностите си на специално проектирано трасе с коси завои, тесни ъгли и дълги участъци, които биха затруднили и най-опитните шофьори. Националният победител ще има възможността да замине за глобалния финал на сериите в Доха, Катар през декември 2023-та година.

За Red Bull Car Park Drift

Red Bull Car Park Drift е събитие в областта на моторните спортове, което се фокусира върху изкуството на дрифта. Началото му е поставено в Ливан през 2008 г. и оттогава набира популярност в редица страни по света.

Събитието има за цел да покаже дрифт уменията на местни пилоти и да предостави платформа за състезание и демонстрация на таланта им. 

След успеха си в Ливан, Red Bull Car Park Drift разширява обхвата си и излиза извън страните от Близкия изток, като достига до различни точки по света, включително Бразилия, Румъния, Южна Африка, Япония и много други.

През годините Red Bull Car Park Drift развива своя формат, за да направи състезанието по-вълнуващо и предизвикателно.

Събитието се състои от поредица квалификационни кръгове, в които участниците демонстрират своите дрифт умения пред отбрани съдии. Най-добре представилите се участници продължават да се състезават на финалите, където се борят за националната титлата.

Red Bull Car Park Drift дава приоритет на безопасността и развитието на уменията. От участниците се изисква да спазват правилата за безопасност, включително използването на подходящи предпазни мерки и модификации на автомобилите. Състезанието насърчава водачите постоянно да усъвършенстват техниките си за дрифт, разширявайки границите на възможностите си.

Квалификации и финал в България:

Всеки желаещ да участва трябва да изпрати клип с най-добрия си дрифт на:

https://www.redbull.com/carparkdriftbg до 4-ти юни.

50-те най-добри ще бъдат поканени на предварителни квалификации, които ще се проведат на 10-ти юни.

20-те най-добри участника ще се състезават на финала на 24-ти юни, където ще бъде излъчен национален победител.

Съдии и специални гости на събитието ще бъдат трима от най-добрите дрифтъри от световната и локална сцена. Дългогодишният дрифт състезател и многократен шампион Александър Гринчук, Red Bull атлетът и създател на Red Bull Car Park Drift Абдо Фегхали и родната легенда Стефан Петров ще оценяват всеки шофьор на база стил, ъгъл, скорост и контрол. Шофьорът с най-висок резултат в края на състезанието ще бъде обявен за шампион на събитието Red Bull Car Park Drift и ще има възможността да замине на глобалния финал в Доха, Катар през декември 2023-та година.

Участието за състезатели е без регистрационна такса и достъпът до събитието е свободен.

Разбери повече на www.redbull.com/carparkdriftbg

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com