Безапелационен Хамилтън на „Сузука“

16252
Безапелационен Хамилтън на „Сузука“

Нико Розберг успя да победи Люис Хамилтън в квалификацията за втори път, но в състезанието това не му се отдаде и британецът взе осмата си победа за сезона. Безпроблемно.

Очакванията за дъжд така и не се оправдаха, което отне много от интереса и драмата в днешното издание. Такава просто липсваше. Потегляйки от втора стартова позиция, Хамилтън и Розберг влязоха успоредно един на друг в първия завой, но Люис бе от вътрешната му страна. На изхода от завой №2 той не остави никакво място на съотборника си. В резултат на това Нико трябваше да отвори широко завоя през бордюра, което реши изхода за победата. Люис отлетя напред и почти (буквално) не го дадоха в кадър през цялото състезание. Британецът не изпусна лидерството и за момент днес, като в кадър се появи за финала на 41-та си победа и втора в Япония.

Безапелационен Хамилтън с трета победа на „Монца“

Люис Хамилтън покори и „Катедралата на скоростта“ по един безапелационен начин; драмата в това състезание се случи в 51-ата...

Големият губещ след старта бе Розберг, който се смъкна до четвърта позиция, изпреварен от Фетел и Ботас. Другите жертви бяха Маса и Рикиардо, които се докоснаха (по вина на Фелипе) и спукаха по една гума. Продължиха до финала, но затворени с по обиколка. Серхио Перез също излетя в първия завой след спукване на гумата, но се представи по-добре и финишира 12-и. Нико Хюлкенберг направи отлично състезание, финиширайки 6-и.

Разместванията при лидерите настъпиха при смените на гумите. Валтери Ботас влезе първи от лидерите, което му позволи да се върне на пистата отново на трета позиция. Розберг обаче успя да го изпревари две обиколки по-късно след отлична атака. Валтери потъна с още едно място назад при вторите смени, когато бе изпреварен от Райконен, отново след дуел на пистата. Именно вторите смени се оказаха ключови, защото след тях Нико Розберг изпревари втория Себастиан Фетел, влизайки първи за смяна на гумите. Оттам насетне двамата се движеха на около 2 секунди разлика един от друг, като пилотът на Ferrari нямаше потенциал за атака на пистата. Така пилотите на Mercedes записаха 8-а двойна победа за сезона, 8-а и за Хамилтън. Фетел и Райконен останаха трети и четвърти. Ботас трябваше да се задоволи с петото място. След Хюлкенберг се наредиха по двойки Грожан и Малдонадо, а последните точки отидоха при Верстапен и Сайнц.

Може да се каже, че това бе едно спокойно състезание, лишено от интрига, каквато аз очаквах. Mercedes се върнаха там, където бяхме свикнали да ги виждаме от началото на сезона. Драмата им от Сингапур сякаш е забравена. Ferrari си остава втора сила, а Фетел ще трябва да разчита на късмет, за да може да изпревари Розберг в генералното класиране. За Хамилтън не говоря, тъй като той отново отвори аванс от 50 точки пред съотборника си и се чувства повече от комфортно. Не само това, но днес отново удари самочуствието на Розберг, изпреварвайки го след дуел в първия завой.

Керванът се премества Русия, а оттав в Америка. Хамилтън трябва да постигне още една победа, за да се изравни по този показател със своя кумир и един от най-великите – Аертон Сена.

С малко късмет Розберг най-после спечели квалификация

Полпозишънът на Нико дойде след жестока катастрофа на Даниил Квят, която не позволи на никой в Топ 10 да подобри времето си в последнат...

Автор: Пламен Георгиев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Мотоспорт