Dacia Rally Team дебютира в рали Balkan Breslau

53451
Dacia Rally Team дебютира в рали Balkan Breslau

DACIA RALLY TEAM, съвместен проект на Dacia България и Safety Driving Academy, ще стартира в Balkan Breslau Rallye. Състезателният автомобил Dacia Duster с екипаж Иван Раев и Антон Дойков бе представен официално днес от „Рено Нисан България“ и Safety Driving Academy.

Проектът DACIA RALLY TEAM има за цел да даде достъп до автомобилния спорт на млади пилоти с потенциал, за които това да са първите стъпки към сериозна кариера. Благодарение на партньорството между Dacia, Димитър Илиев и Safety Driving Academy, проектът е на път да стане реалност с участието на екипа в Balkan Breslau Rallye.

Dacia: Пътят до „златната кокошка“ за 15 години

През 2014 г. Dacia чества 10-ия рожден ден на Logan, както и своята 15-та годишнина като част от Renault group. За този период компания...

 

Подготовката на състезателния автомобил Dacia Duster е реализирана от екипа на Владимир Илиев, според инструкциите получени от централния инженерен отдел на Renault, който подготвя автомобилите за Andros Trophy, Pikes Peak и рали Aicha des Gazelles. Автомобилът е максимално близък до серийния модел. За база е ползван Duster dCi 110 BVM6. Купето е усилено, амортисьорите са заменени, и са добавени всички нужни за състезателен автомобил елементи: ролбар, защитна скара за двигателя, диференциала и резервоара, спортни седалки SPARCO с 4 точкови колани TRS, спортен волан, опора за крака на навигатора и пилота, разговорно и трипмастер.

Реализацията на проекта, и участието на екипажа в Balkan Breslau Rallye се финансира от „Рено Нисан България“.

Рали Breslau е едно от най-старите и най-голямото маратонско оф-роуд състезание в Европа. Надпреварата, кръстена на полския град Вроцлав, се провежда над 20 години на територията на Германия и Полша, като привлича на старта си ежегодно над 200 състезателни машини от всички класове и от цял свят. През 2011 г., начело на Breslau застава българският оф-роуд доайен Александър Ковачев, успешен дългогодишен участник в състезанието. Една от първите му задачи е да пренесе легендарния дух на Breslau в България и така още същата година се ражда Balkan Breslau Rallye. Успехът на "балканската версия" на Breslau е мигновен, като през 2014 г. заявките за участие вече са двойно повече от дебютното издание на българското състезание. Рали отборът ще участва в категория „Крос-кънтри“.

1-милионният Duster се появи след само 4 години

След появата на Duster преди четири години, моделът се превърна в огромен успех. Комбинираното производство на Duster с марките Renault...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Мотоспорт