Френски професор: Шумахер може да има тежки увреждания

13170
Френски професор: Шумахер може да има тежки увреждания
Снимка: Getty

Въпреки добрата новина за състоянието на Михаел Шумахер, не бива да се изпада в прибързана радост. Възможно е германецът да има тежки увреждания, предупреди френският професор по неврохирургия Франсоа-Ксавие Ру.

"Фактът, че Михаел вече е в съзнание не означава, че той  няма тежко увреждане на мозъка. След толкова дълъг период на кома не може да се мине без  тежки последствия за мозъка на пострадалия човек. Сега е важно  да се определи в какво състояние се намира неговият мозък и какво развитие може да се очаква в бъдеще. За да имаме ясна клинична картина трябва да мине време, не  по-малко от две години. Но в близките 18 месеца могат да  настъпят промени и те трябва да се имат предвид, а също така да  се контролират и да се управляват."

"Съдейки по повърхностните данни, които имам, Шумахер може би ще остане със значителни  нарушения на паметта, а също така и наличието на отрицателни настроения в регулярни етапи заради травмата. Може да бъде затруднена и речта на човека. Но най-важното в момента е постепенно Шумахер да възстановява връзката с околния свят и да разпознава близките си", заяви Ру.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Мотоспорт