Хамилтън спечели в САЩ, остава в борбата за титлата

752
Хамилтън спечели в САЩ, остава в борбата за титлата
Снимка: Guliver/GettyImages

Люис Хамилтън ще запази интригата във Формула 1 до самия край. Британецът, който изостана сериозно от Нико Розберг в генералното класиране след проблеми с болида, спечели Гран при на САЩ в Остин, Тексас и има сериозен шанс да догони Розберг с малко късмет и победи в последните 3 състезания за сезона.

Пилотът на Мерцедес стартира от първо място в стартовата решетка и без никакви проблеми изпревари Розберг и Рикардо още на старта. Той задържа лидерската си позиция и беше абсолютно безгрешен до края на състезанието и вдигна победоносно ръце. Това беше 50-и успех за него в кариерата му, както и първи триумф от края на юли насам.

Стартовата решетка за 2017 във Ф1 е почти готова

Кой къде ще кара догодина е въпрос, който е намерил отговора си за почти всеки отбор през следващия сезон. Миналата седмица Нико Хюлкен...

Рикардо можеше да завърши на второ място, като до последно създаваше проблеми на немския пилот на Мерцедес. Розберг обаче надделя в крайна сметка.

Причината за това обаче беше Макс Ферстапен. Заради негова грешка на пистата беше пуснат "виртуален сейфти-кар", който подари на Мерцедес по един допълнителен стоп в бокса, което се оказа страхотно за Хамилън и Розберг, които "издухаха" Рикардо

Гран при на САЩ реши, по всяка вероятност, спора за втората позиция при конструкторите. Себастиан Фетел остана на 4-о място, а Кими Райконен отпадна заради грешка на механицити. Така Ред Бул поведе с 53 точки пред "Скудерията", въпреки че Макс Ферстапен също отпадна от състезанието заради проблем с двигателя.

На 5-о място изненадващо се нареди Фернандо Алонсо, който обаче може и да не задържи позицията си. В момента се разглежда инцидент, свързан с него и Фелипе Маса, като могат да настъпят промени в крайното подреждане на състезанието. Бразилецът завърши на 7-о място, а 6-и, 8-и, 9-и и 10-и завършиха съответно Карлос Сайнц, Серхио Перес, Дженсън Бътън и Ромен Грожан.

Вижте как Мерцедес празнуват титлата си (ВИДЕО)

Мерцедес спечелиха за трети пореден път световната титлата в шампионата при конструкторите във Формула 1 и от неделя насам тимът празну...

Нико Розберг остава фаворитът за титлата, след като има 331 точки, а Хамилтън - 305. Германецът обаче е длъжен да не изпуска Хамилтън в оставащите 3 състезания.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Мотоспорт