“Октан Рали Тим” изпрати най-успешния си сезон

80793
Снимки:

Автомобилният спортен клуб "Октан Рали Тим" изпраща най-успешния сезон в своята история. Екипът отпразнува с демонстрационно шоу титлата на Антон Титов и Венцислав Мирчев при автомобилите с един двигателен мост в националния рали шампионат.

Тандемът постигна най-големия успех в досегашната си кариера със своя Citroen DS3 R3, а всички гости имаха възможност да се запознаят отблизо с автомобила и да изпитат тръпката в рали спорта от навигаторското място на специално подготвено трасе.

Citroen C4 Cactus: Кръстосан разпит (тест-драйв)

Няма обяснение за името, освен че звучало добре, твърди Citroen. Но бих могъл да предположа, че компанията отправя скрит подтекст към к...

 

Освен шампионската титла при автомобилите с един двигателен мост, Титов и Мирчев завършиха на първо място в своя клас RC4 и трети в генералното класиране за сезона, отново най-добро класиране за тях до момента.

Френският автомобил е по скоростните отсечки в България и Европа вече трети сезон, изминал е приблизително 4000 състезателни километра и няма нито едно отпадане заради техническа повреда. Подобно постижение е прецедент не само за България, но и за Citroen DS3 R3 като цяло.

По време на демонстрационното шоу Титов нямаше проблеми с техниката, но механиците на “Октан Рали Тим” показаха нагледно какво се случва в сервиза по време на състезание. Това беше само загрявка за гостите, които с голям интерес заеха позицията до Титов и тестваха в реални условия импровизираната скоростна отсечка.

Божественият DS е едно от бижутата в Париж

Няма съмнение, че Lamborghini Asterion e гвоздеят в програмата на тазгодишния автомобилен салон в Париж. Това далеч не означава, че във...

Тандемът на “Октан Рали Тим” е решен да повтори натоварената си програма от 2014 г. и през следващия сезон. “С Антон имаме перфектен синхрон в автомобила. Догодина ще опитаме да караме в шампионатите на рали, рали спринт и планинско изкачване, като в зависимост от календара не изключваме и участия в чужбина”, обясни Венцислав Мирчев.

“Октан Рали Тим” записа и още едно страхотно постижение през годината. Калин Дедиков и Георги Павлов завършиха на трети в Световния еко рали шампионат, като изведоха Great Wall Motors до шестото място в класирането при производителите. Зад китайската марка останаха компании като BMW, Honda и Volkswagen.

Фотография: Христо Петров

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Мотоспорт