Opel ADAM R2 шокира съперниците си

81432
Opel ADAM R2 шокира съперниците си

Opel ADAM R2 буквално разтърси европейската рали сцена и шокира силните си съперници още в първата година от международната си регистрация за състезания (хомологация). В рамките на 39 старта, пилотите на ADAM R2 с мощност 190 к.с. триумфираха в 28 победи в своя клас и дивизия, както и в четири национални шампионата.

Автомобилите ADAM R2 oт отбора на Opel Motorsport Team France нанесоха мощен удар през последния уикенд на рали шампионата на Франция. Йоан Бонато успя да изпревари 42-ма от своите конкуренти в Рали дю Вар - финалната надпревара за сезона в Южна Франция, триумфира с четвъртата си победа през сезона и се изкачи на първо място, грабвайки титлата в своята категория R2. Освен това, Шарлот Бертон отбеляза своя пети индивидуален успех през сезона и спечели Френския рали шампионат при жените.

Opel се похвали с 100 000 поръчки за ADAM

От премиерата на ADAM в началото на 2013 година, Opel е получил над 100 000 поръчки, включително около 3000 за новия ADAM ROCKS. Мини к...

 

Заводският пилот на Opel Мариан Грибел отбеляза победи в шест от осемте състезания за националния шампионат в Германското рали първенство и в ADAC Masters, поздравявайки се с първото място в дивизия 5 още преди провеждането на последната за сезона надпревара. В допълнение към това, Грибел спечели категорията R2 в ADAC Rallye Germany - едно от състезанията, част от Световния рали шампионат.

В Испанския рали шампионат пилотът Естебан Валин от отбора Red Opel Motorsport Team Spain демонстрира превъзходна форма и с осем победи в своя клас грабна шампионската титла в клас R2. Той се класира и на второ място в Дивизия 2 за автомобили с предно предаване и завърши на четвърто място в общото класиране.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Мотоспорт