Отборите от Формула 1 на ръба

31627
Отборите от Формула 1 на ръба
Снимка: Getty Images / Guliver

Тимовете от Формула 1 са на ръба на възможностите си при подготвянето на автомобилите си за официалните тестове на „ Херес” преди началото на сезона през 2014г.

Спортният директор на „Макларън”, Сам Мишел, обяснява колко е напрегната атмосферата във всички отбори, защото остават едва три месеца преди болидите да стъпят отново на пистите. „Нещата са на ръба. През последните дни правим симулации и диагностики, които са по-притеснителни, отколкото бяха последните промени в правилата”, коментира той.

Доменикали: Ще се борим с Мерцедес за второто място при конструкторите

„Битката за второто място при конструкторите този сезон все още не е изгубена”, в това вярва спортния директор на тима на &...

В момента всички механици и целите екипи са съсредоточени върху двигателите, настройките им и шаситата на болидите. Това идва от малка част от новите правила за следващия сезон, които засягат двигателите. Те ще бъдат с работен обем от 1.6 литра V6. Ограничението на оборотите е 15000, а ъгълът между цилиндрите ще бъде 90 градуса. Двигателите ще имат един турбо компресор.

Тимовете ще имат проблеми и с избора на гумите, защото те ще трябва да са перфектно съвместими с новите системи в болидите. През последните години някои от тимовете пропуснаха предварителните тестове, за да имат повече време да работят по аеродинамиката. Според Мишел обаче никой няма полза от това. „Не разбирам каква полза имаш от пропускането на този тест. Що се отнася до шасито, то едва ли ще имаш достатъчно време да го преработваш. Може да си спечелиш евентуално повече време за подобряване на дифузерите и предното крило, но така или иначе се инсталира нов, ъпгрейднат, пакет преди самото състезание, така че не виждам смисъла от пропускането на теста на „Херес”, завършва Мишел.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Мотоспорт