Peugeot 208 T16 дебютира с победа в рали „Акрополис“

14775
Peugeot 208 T16 дебютира с победа в рали „Акрополис“

През 1984 Peugeot записа първия успех на легендарното 205 Т16, давайки най-добро време във втория скоростен етап на Tour de Corse. Зад волана му е Ари Ватанен. Три десетилетия по-късно, Кевин Абринг от Peugeot Rally Academy отбеляза първата международна поява на новия 208 T16 с най-бързо време в SS2. Историята отново се повтори, но това бе само началото от приключението на новия R5 автомобил в легендарното рали „Акрополис“, който продължи и победи при дебюта си.

Провелото се на смесена настилка гръцко рали го направи едно от най-комплексните през годината, а комбинацията от дъжд и сухо време добави допълнително към предизвикателството, очакващо дуото на Peugeot.

Peugeot ще атакува победата в „Дакар“ през 2015

След миналогодишното напрегнато приключение във величествените планини на Колорадо, САЩ, Peugeot Sport, Red Bull и Total решиха да погл...

Ирландецът Крейг Брийн спечели четири специални етапа (SS3, SS6, SS7 и SS11), като излезе начело на колоната след SS6, когато отпадна съотборникът му Кевин Абринг. Решително пилотиране след това му помогна да превъзмогне едно полузавъртане и да удържи на натиска на Б. Буфие (Citroen DS3RRC) , за да финишира с преднина от 8,1 секунди. К. Кайетанович, пилот на Fiesta R5, остана трети на повече от 40 секунди.

Резултатът не само е първа международна победа за Брийн, но тя бе също така и първа победа за Peugeot Rally Academy и 208 T16!

Въпреки че победата в Гърция отиде в ръцете на Крейг Брийн, в третия кръг от ERC 2014 Кевин Абринг впечатли силно при първото си появяване с цветовете на Peugeot Rally Academy. Наградата му за спечелването на 2013 208 Rally Cup бе участие в шест кръга в ERC през тази година с 208T16 като холандецът пръв демонстрира фантастичния потенциал на новия автомобил. Заедно с навигатора си Себастиан Маршал, той даде най-бързо време в SS2, за да излезе начело на временното класиране. Двамата отново бяха най-бързи в SS4, но отпаднаха заради пробит радиатор.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Мотоспорт