Peugeot разбули част от тайните около 2008 DKR

43159
Peugeot разбули част от тайните около 2008 DKR

Никой не очакваше, че Peugeot ще направи толкова радикален ход в посока „Дакар“. Но го направи. С радикален автомобил. Последва още една блага вест: безспорният №1 l в надпреварата, Стефан Петерханзел, подписа и ще пилотира редом с Карлос Сайнц и Сирил Деспре. Ето че дойде времето Peugeot да хвърли повече светлини върху новия си състезателен автомобил, с който французите правят едно хазартно решение: да атакуват „Дакар“ само с един задвижващ мост. Но според тях това ще им даде голямо предимство. Ще разберете в кои области, а ТУК ВИЖТЕ 2008 DKR в действие.

 

Peugeot ще атакува победата в „Дакар“ през 2015

След миналогодишното напрегнато приключение във величествените планини на Колорадо, САЩ, Peugeot Sport, Red Bull и Total решиха да погл...

За да се справи с огромните предизвикателства (дюни, планини, сухи речни корита, каньони, страхотни горещини, солени пустини, груб терен, туфи) Team Peugeot-Total пое по много предизвикателен технически път. Блуно Фамин, Директор на Peugeot Sport, обяснява: “Когато стане въпрос за крос-кънтри надпревари, най-големият въпрос е дали да участваш с 4 задвижващи колела, или само с две. След подробно проучване на въпроса, решихме да изберем решение с един задвижващ мост, което дава редица интересни ползи.“ Това смело решение ще позволи на отбора да се опита да стане първият, който да спечели „Дакар“ с единично задвижване и дизелов двигател.

 

С цел да се балансират резличните решения, действащите правила компенсират присъщото предимство на 4x4 автомобилите, позволявайки на автомобилите с единично задвижване да се възползват от определени предимства. Жан-Кристоф Палие, Технически мениджър на проекта, ги обобщава: “В моторния спорт теглото пречи на представянето. В случая с крост-кънтри напреварите обаче, на автомобилите с един задвижващ мост им е позволено да бъдат значително по-леки спрямо 4х4 автомобилите. Разрешено им е и използването на по-големи колела, което им дава определени предимства, когато стане въпрос за справяне с многото капани, свързвани с подобни терени. На всичкото отгоре, по-големите колела ни позволяват да минимизираме предния надвес. На практика 2008 DKR може да се катери по вертикални стени! И това не е всичко! По-дългият ход на окачването – 460 мм вместо 250 мм – подобрява способностите при прекосяване на дюни и поемането на неравностите на пресечения терен. Това е ключово предимство в състезание като „Дакар“!” Друго преимущество на по-големите колела е система, позволяваща дистанционното настройване от кокпита на налягането в гумите преди влизане в зона с дюни – тактика, която може да доведе до натрупване на преднина от ценни минути!

И за двигателя. Той е централно разположен 3,0 V6 би-турбо с мощност 340 к.с. и 800 Нм въртящ момент. Максамалната мощност на 208 DKR е 200 км/ч, но тя не е решаваща в „Дакар“.

Петерханзел обяви подписването с Peugeot по странен начин

Стефан Петерханзел потвърди участието си в рали „Дакар“ 2015 с Team Peugeot-Total в неделя, 15 юни, по доста необичаен начи...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Мотоспорт