X
 
 

Почина президентът на Ферари Серджо Маркионе

13002 0
Почина президентът на Ферари Серджо Маркионе
Снимка: GettyImages/Guliver
Скръбна вест удари автомобилния свят и най-вече феновете на Ферари. Президентът на "черните кончета" Серджо Маркионе почина на 66-годишна възраст, след като влезе в болница за операция на рамото, но състоянието му се е влошило, а самият той е имал куп други заболявания. Марчионе напусна поста си само преди няколко дни.

Медиите споменаха, че му е открит проблем на простата, както и рак на белия дроб, който е неизлечим. Той се влоши сериозно в последните дни, а от няколко дни е и в дълбока кома.

Бъдещето на Ferrari е хибридно

Всички нови модели на Ferrari, които ще се произвеждат от 2019 г. нататък, ще разчитат на хибридни технологии. Това съобщава изданието ...

Той напусна поста като главен изпълнителен директор на ФИАТ, където бе ръководител в последните 14 години. Маркионе има основна заслуга за работата на "Ферари" във Формула 1 през последните години, но с официално изявление напусна и този пост преди няколко дни.

Смъртта му беше потвърдена от "Exor NV", компанията на семейство Аниели, която основа ФИАТ, и то само дни след смяната му като изпълнителен директор. Състоянието му се е влошило рязко след операция на рамото, извършена в Цюрих. Подробности обаче не бяха оповестени.

"Серджо Маркионе, истински мъж и приятел, вече не е сред живите", каза собственикът на Фиат Джон Елкан. "Моето семейство и аз винаги ще сме му благодарни за това, което направи".

Actualno.com

Етикети:

Последно в Актуално