Renault представи болида си за Формула 1

9857
Renault представи болида си за Формула 1

Компанията предприема сериозна стратегическа рокада, за да гарантира успеха си в моторния спорт. Пилота на Renault F1 ще са Кевин Магнусен и Джолиан Палмър.

Най-голямата новост е разделянате на Renault Sport на две подразделения: Renault Sport Racing и Renault Sport Cars. Renault Sport Racing ще обхване всички дейности на Renault в областта на моторния спорт, включително Renault Sport Formula One Team, Renault e.dams, Formula Renault 2.0, Renault Sport R.S.01 Trophy, плюс допълнителни клиентски и рали програми. Renault Sport Racing ще покрива дейностите в двете моторспортни бази в Енстоун, Великобритания и Вири-Шатийон, Франция.

Renault Sport Cars, новото име на Renault Sport Technologies, ще управлява развитието и популяризирането на автомобилното портфолио на Renault Sport. Renault Sport е познат в целия свят с превъзходните си „горещи“ хечбеци като Megane R.S. и Clio R.S., а също и с ефикасните и достъпни GT версии, включително новия Megane GT. Renault Sport ще развива международната популярност и привлекателността на марката, както и увеличаването на портфолиото с по-големи инвестиции в изследователска и развойна дейност.

 

В ядрото на състезателните дейности ще застане новосформираният Renault Sport Formula One Team. Новият Ф1 претендент разчита на шасито Renault R.S.16, разработено и произведено в Енстоун, докато задвижващият тракт Renault R.E.16 ще продължи да се развива във Вири-Шатийон.

Във Ф1 отбора са направени редица ключови назначения, за да се избегне изтичане на квалифициран персонал, което е основополагащо за високите изисквания на Формула 1. Боб Бел е назначен като Ф1 Главен технически директор. Той ще ръководи усилията на Ник Честър като Технически директор за шасито и Реми Тафин като Технически директор за двигателя. Кевин Магнусен и Джолиан Палмър са потвърдени като водещи пилоти на Renault Sport Formula One Team. Те ще бъдат подкрепени от Естебан Окон, който се присъединява като трети и развоен пилот. Почетен директор на Renault F1 остава Жерар Лопес, досегашният шеф на Lotus F1, който миналата година бе купен от Renault с цел повторното завръщане на марката като заводски производител на шасита и двигатели в Кервана.

 

Бъдещето на Формула 1: McLaren MP4-X Concept

Или поне визията на McLaren за развитието на болидите в бъдеще, която визия изглежда реалистична със закрития кокпит и гуми, нещо, за к...

По време на събитието, Renault обяви партньорското си портфолио. Партньорът на Renault-Nissan Alliance – Infiniti ще продължи пътуването си във Формула 1, редом с Renault, и ще повиши ангажимента си в спорта чрез специфична технологична програма, съсредоточена върху разработването на системи да възстановяване на енергията от второ поколение (ERS) за Ф1 задвижващия блок, които ще са в полза на всички марки на Renault-Nissan Alliance.

Total и Renault ще разширят своето съществуващо партньорство чрез доставката на широка гама от продукти на Total, специално разработени за Renault Sport Formula One Team.

Ангажиментът на Renault във Формула Е ще премине под шапката на Renault Sport Racing. Renault се ангажира с шампионата поне до сезон 4 с екипа Renault e.dams. Стратегическото значение на Формула Е за марката Renault е подчертано чрез силата и стабилността на мениджърския екип, съставен от 4-кратния световен шампион във Ф1 Ален Прост и Жан-Пол Дрио. В следващите сезони Renault Sport Racing ще разработи и достави на екипа пълен задвижващ тракт от скоростна кутия и електрически мотор. Целите са амбициозни – спечелване на двете титли при Пилотите и Конструкторите.

Официално бе обявено и създаването на Renault Sport Academy. Целите пред нея са две: откриване на таланти, които могат да бъдат изведени до Формула 1, и осигуряване на възможности за пазарите на Renault да играят активна роля в създаването на състезателното бъдеще на марката, като промотират и следят развитието на своите местни пилоти.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Мотоспорт