Розберг пръв, Хамилтън последен

1308
Розберг пръв, Хамилтън последен

На двата противоположни полюса е настроението в бокса на Mercedes; Ferrari не успяха да се противопостави на Mercedes в най-важния момент от квалификацията, а Даниел Рикиардо изненада всички, спечелвайки втора позиция за утрешния старт.

Абсолютно всичко е налице за един страхотен старт утре в Китай. Абсолютно неизвестно е как ще се държат гумите в състезанието. Стартовата решетка е доста разнородна, а от последна стартова позиция ще стартира 3-кратният световен шампион, който, ако всичко е наред с болида му, ще ни предложи много изпреварвания. А времето ще е фактор, който ще следят абсолютно всички, като вероятността за валеж е много голяма.

Безапелационен полпозишън на Люис Хамилтън в Австралия

Сезон 2016 стартира! Предполагам, че за мнозина стартът не е този, който очакваха. В квалификационно темпо Ferrari все още са много дал...

Утре, за пръв път този сезон, от първа позиция ще стартира Нико Розберг. Но това не бе толкова сигурно след първите бързи обиколки в последната част на квалификацията (провела се по старите правила, а не по пълното недоразумение от първите два старта през сезона). Нико записа пръв най-добро време, но Кими Райконен го подобри, което бе поредната демонстрация за отличната скорост на Ferrari. Изненадата бе Себастиан Фетел, който реши да направи само една бърза обиколка. Тя обаче бе съпроводена с две неточности, които отредиха на Фетел едва 4-та стартова позиция. Райконен също не се представи според очакваният във втория си бърз тур, защото като от нищото изкочи Даниел Рикиардо, който е най-голямата изненада. Австралиецът изпревари и двата болида на Ferrari. След финала Даниел сподели, че е изключително изненадан от постижението си, тъй като не е виждал никаква възможност за нещо подобно. Отпред Нико Розберг буквално разби всички, като подобри собственото си от първи си бърз тур с над 0,6 секунди. Доброто представяне на Red Bull подкрепи и Данийл Квият, който ще потегли пети, следван от Валтери Босат, Серхио Перез, Сайнц и Верстапен, десети ще потегли Нико Хюлкенберг. Неговата гума се откачи във втората част на квалификацията, което предизвика втория червен флаг. Първият дойде в самото начало, когато Паскал Верлайн се завъртя на старт финалната права в самото начало на квалификацията, когато на пистата все още имаше мокри петна от обедния дъжд.

Най-голямата изненада е отпадането на Люис Хамилтън, който въобще не успя да направи обиколка в квалификацията. Той има проблеми в хибридната система и надеждите са, че те ще бъдат неутрализирани навреме. Иначе преди това бе сменена скоростната му кутия, а в петък и Розберг имаше проблем със задвижващата си система. Много нетипични проблеми за Mercedes, след като в предсезонните тестове отборът буквално смаза всички с пробег и надеждност. Но в реални условия нещата не са такива, каквито бяха в Барселона през зимата.

Със сигурност състезанието утре ще е изключително интересно. Има прекалено много неизвестни, свързани най-вече с гумите. Очакванията са, че лидерите ще направят първите си влизания в бокса още до петата обиколка (че дори и по-рано). Дъждът също ще е постоянна заплаха. А Хамилтън ще прави екшън отзад, което е гаранция за яка битка във всяка част на пистата.

Автор: Пламен Георгиев

Розберг започна сезона с победа, Фетел сгреши тактиката

Страхотно състезание, много екшън отпред и в средата на колоната, потресаваща катастрофа на Алонсо, сгрешена тактика на Фетел, която го...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Мотоспорт