Розберг връща интригата с победа в Австрия

18731
Розберг връща интригата с победа в Австрия

Надпреварата в GP на Австрия бе най-добрата за Розберг от началото на сезона, демонстрирайки, че тази писта е идеална за него. Хамилтън изгуби старта и трябваше да се задоволи с втората позиция.

Трябва да си призная, че вчера, когато Люис Хамилтън победи Розберг в квалификацията, останах изненадан. Причината бе, че на тази писта Нико бе по-бърз през цялото време до последните им бързи обиколки. Но в състезанието германецът показа, че пистата в Австрия му пасва идеално и той дублира миналогодишния си успех на „Ред Бул ринг“. Така Розберг постигна 2 от 2 победи след завръщането на пистата в календара, като по този начин отново върна интригата в шампионата. Двамата със съотборника му са разделени от само 10 точки, което предвещава наистина сериозна битка между тях до финала на сезона. По-важното е, че тази победа дава на Розберг самочувствие и апетит за още. Иначе Нико спечели състезанието в първите 100-ина метра, в които направи чудесен старт и изпревари Хамилтън. Оттам насетне Люис нямаше отговор на темпото на Розберг, каквото той нямаше и през целия състезателен уикенд. „Дойде време за максимална атака“, това каза Нико в началото на седмицата. Е, удържа на думата си. Този път бе по-бързият пилот от двамата.

Иначе първата обиколка бе доста драматична, след като болидът на Фернандо Алонсо кацна върху този на Кими Райконен. Така и не ни бе дадена ясна гледна точка какво стана между тях двамата, но сякаш Алонсо чукна леко отчад Кими, в следствие на което двата болида се завъртяха, удариха се в мантинелата и McLaren-ът се качи върху Ferrari-то. За щастие – без никакви по-тежки последствия за двамата. Колата за сигурност излезе веднага на пистата, но при рестарта на състезанието никой не спечели позиция.

Хамилтън отново бе по-бърз от Розберг

От първата свободна тренировка чак до последната част на квалификацията, Нико Розберг бе по-бързият от двамата пилоти на Mercedes. Имен...

Надеждите на фераристите, че Себастиан Фетел ще може да спори с болидите на Mercedes не се оправдаха. Германецът демонстрира отлично състезателно темпо в свободните тренировки, като бе най-бърз в две от тях. В състезанието обаче нещата не проработиха. Към това дойде и трагичният бокс, при който механиците се забавиха адски много при смяната на задно дясно колело, в следствие на което Фетел се смъкна на 4-та позиция след Маса. Това обаче даде повод за интрига до последните обиколки в челото, но в крайна сметка Маса удържа атаката на Фетел и така Фелипе най-после се качи на подиума. Това му се случва за пръв път от Абу Даби миналата година. Но бразилецът бе много зад Хамилтън и не успя да се възползва от 5-секундното наказание за Люис. Британецът настъпи белите линии при излизането си от бокса, заради което към крайното време му бяха добавени въпросните 5 секунди, но те бяха без значение.

Останалите точки взимат: Ботас, Хулкенберг, Мелдонадо, Верстапен, Перес и Рикиардо.

В крайна сметка не се оправдаха очакванията за интрига на „Ред Бул ринг“. Битка имаше за последните точки, но интрига – никаква. За съжаление. Дъждът също пожали пилотите, но пък лиши зрителите от по-голямо зрелище. Да се надяваме, че след две седмици, когато ще се проведе GP на Великобритания, ще станем свидетели на много по-вълнуващо състезание. Най-малкото там винаги може да се разчита на времето да подлюти сериозно битката.

Автор: Пламен Георгиев

Провал за Хамилтън, който подари победата на Розберг

Люис Хамилтън и екипът му направиха най-голямата тактическа грешка, която съм виждал през последните години. Брутална, недопустима, ска...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Мотоспорт