С $80 млн. Фетел става най-високоплатеният спортист в света?

84124
С $80 млн. Фетел става най-високоплатеният спортист в света?

Себастиан Фетел е противоречив пилот, макар и вече 4-кратен световен шампион. Дали е велик, или посредствен шампион, ще видим тепърва. Но определено е пример за това как трябва да се развива кариерата на един пилот. Започва с картинг, след това преминава в немската Формула BMW, оттам във Формула Евро 3 и Формула Renault 3.5, за да стигне до трети пилот на BMW Sauber за GP на Турция през 2006 г. Три години по-късно Фетел вече е пилот на Red Bull Racing, след като преди това е спечелил първата си победа с Toro Rosso.

Оттам насетне всеки знае за 4-те му поредни световни титли. Затова, като гръм от ясно небе дойде новината, че Себастиан Фетел напуска отбора си, който го пое от „бебе“ (Фетел притежава всички постижения, свързани с „най-млад пилот“), даде му болид, с който да спечели 4 пъти по ред, а сега, без никакви индикация за това, реши да премине в Scuderia. Но може би новината от Daily Mail оправдава в пълна степен това му решение. Според британското издание, Фетел ще взима приблизително $80 млн. годишна заплата. Това ще направи младия германец по-добре платен спортист от Леброн Джеймс ($72,3 млн. заплата), Кристиано Роналдо ($52 млн.) и звездата на NFL Мат Райн ($42 млн.).

Хамилтън би Росберг в драмата и дъжда на „Сузука“

Дъжд, кола за сигурност, червен флаг, изсъхваща писта, отново дъжд, отново червен флаг и прекратяване на състезанието... Едно лудо съст...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Мотоспорт