Страхотен успех за Павел Лефтеров в GT4 на „Спа“

22721
Страхотен успех за Павел Лефтеров в GT4 на „Спа“

Българският пилот записа две победи в Competition102 GT4 European Series на легендартата писта „Спа-Франкоршам“. Първата постигна след страхотно двойно изпреварване.

Този уикенд, на легендарната писта „Спа-Франкоршам“ в Бългия се проведе поредният кръг от Европейските серии GT4, който се превърна в триумф за българина Павел Лефтеров. Това е може би най-големия успех за родния автомобилен спорт, когато става въпрос за състезания на писта. Лефтеров спечели и двата старта в Competition102, като във втория той потегли от полпозишън.

В първия старт Рикардо ван дер Енде направи чудесен старт на мократа писта, но по-късно бе наказан с минаване през бокса. За кратко лидерството пое Дънкан Хюзман, който бе атакуван от Люк Дейнвънпорт в „Ла Сурс“. Хюзман се залепи зад него на правата „Камел“, но зад тях летеше и българинът. Лефтеров успя да изпревари и двамата в „Ле Комб“, след което пилотът на Lotus Evora GT4 започна да трупа преднина, която надхвърли 8 секунди на финала.

Търсят се пилоти за БГ-отбора в шампионата GT4

Днес, по време на пресконференция на „Васил Левски“, Росен Даскалов и Владо Илиев разкриха плановете за участие на изцяло б...

По абсолютно доминантен начин се разви и вторият старт. Българският пилот в клас АМ победи конкурентите си от PRO категорията на любимата си писта, която се слави с крайно лошия си нрав откъм климатични състояние. Под постоянно променящите се условия Лефтеров успя да задържи зад себе си двата автомобила Chevy Camaro на Хюзман/Ван Ес и Белен/Нуурен от категория PRO. Това се случи на изсъхващата писта, като Лефтеров успя да запази мокрите си гуми и издържа до финала, постоянно търсейки мокри участъци по трасето, за да охлажда гумите си. След финала Павел беше възхитен от автомобила си, който имаше проблеми в първите три състезания за годината, но на „Спа“ бе настроен перфектно. Следващият старт е на „Нюрбургринг“ (4-16 август).

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Мотоспорт