Забраниха на пилотите от Формула 1 да псуват

23889
Забраниха на пилотите от Формула 1 да псуват

Пилотите във Формула 1 получиха предупреждение от Международната федерация по автомобилизъм (ФИА) да внимават какъв език използват и повече да не употребяват псувни и неприлични изрази пред медиите. Реакцията на организацията се изразява в "мило и приятелско" писмо до шефовете на всички отбори и идва няколко дни след изказванията на Кими Райконен и Себастиан Фетел от подиума след Гран при на Абу Даби, предаде Стандарт нюз.

Финландецът, който спечели първата си победа от 2009 г., не изневери на себе си и беше директен с взимащия интервюто бивш негов съотборник Дейвид Култард. "Последния път вие (журналистите) ме замеряхте с лайна, защото не се усмихвах достатъчно", заяви в ефир пилотът на "Лотус".

Фетел завърши трети в състезанието и също се прояви от подиума. "Стартирането от питлейна очевидно беше шанс за нас да прецакаме нещата, но не го направихме", каза германецът. Култард се извини на зрителите и обясни, че и двамата пилоти не са говорили на родните си езици.

В писмото си към тимовете ФИА казва, че е колективна отговорност пилотите да не използват подобен език на публични събития, който влияе лошо на техните спонсори. Реално, отборите насърчават пилотите си да използват по-пиперлив език в комуникацията им с бокса по време на състезание, за да се избегне пускането им в ефир и достигането им до конкурентите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Мотоспорт