Два дни до A to JazZ

2894
Два дни до A to JazZ
Снимка: A to JazZ

Само няколко дни делят всички фенове на музиката и приятното прекарване от любимия летен уикенд на широките зелени поляни на Южен парк 2. На 5, 6 и 7 юли фестивалът A to JazZ ще посрещне за девети пореден път хилядите си гости с изключителна селекция от най-младите и интересни световни и български артисти, богата съпътстваща програма и разнообразни забавления за всички.

В петък, в 18:00 ч., румънското трио JazzyBIT ще открие фестивала с енергична комбинация от джаз и рок, примесена с малко блус, латино и фънк. След тях на сцената ще излезе световнопризнатата българска формация Koka Mass Jazz, като специален гост ще им бъде американската арендби певица Tiffany Blu. Програмата ще продължи с атрактивния джаз проект на Теодосий Спасов VЯRA, а гвоздеят на вечерта ще е виртуозният тромпетист, композитор и продуцент Christian Scott aTunde Adjuah, спечелил си прозвището „Богът на новия стил в джаза“.

На 5 юли, преди музикалните изпълнения на сцената, всички професионалисти и заинтересовани могат да посетят и конференцията A to JazZ Talks, която ще се проведе между 10:00 и 17:00 ч. в литературен клуб Перото в НДК. Фокусът на чуждестранните лектори с дългогодишен опит в сферата тази година е насочен към темата „Път към международната сцена“.

Съботната и неделната сутрин ще започнат още в 8:30 ч. със специално организирана Йога закуска в парка, която ще се проведе до детската сцена под акомпанимента на традиционна индийска табла и ще завърши със здравословна закуска. В двата дни, в часовете от 10:30 до 13:00, е предвидена и образователна програма за най-малките. A to JazZ KIDS включва концерти, запознаване с инструменти и ритми, танци и игри, а темите ще са „Бразилското влияние в джаза“ и „Етно джаз за деца“.

В 18:00 ч. на 6 юли музикалната програма продължава с любими класически композиции, соул и фънк пиеси, представени от впечатляващия Биг бенд при НМА „Панчо Владигеров“, ръководен от тромпетиста и композитор Михаил Йосифов. Следва Bodurov Trio с техния разпознаваем почерк, смесващ джаз с фолклорни елементи. Прея ще се качи на сцената на A to JazZ, за да подготви публиката подобаващо за финала на вечерта и да представи дебютния си албум, в който тя и бандата експериментират с различни стилове. Истинската музикална експлозия в събота ще настъпи с появата на Ghost-Note с тяхната дива и богата фънк продукция с елементи на афробийт, хип-хоп, психиделия и дори световен фолклор.


На 7 юли, отново в 18:00 ч., вечерната програма ще започне с емоционално наситения дебютен албум на контрабасиста Димитър Карамфилов, представен с изключителни гост музиканти и певицата Марина Господинова. След тях MEY feat. JCAT ще омагьосат публиката със своето нежно джазово звучене с поп и соул мотиви, като също ще представят съвсем новата си продукция. След тях, само седмица след изявата си на фестивала Гластънбъри, ще се качат Ritmos Negros с тяхната интересна смесица от афро-перуански ритмики. Последно в програмата, но със сигурност незабравимо, ще е участието на феноменалния Jacob Collier, който е едва на 24, а вече е носител на две награди Grammy. Певецът, мултиинструменталист и продуцент ще представи новия си албум, с който в момента е на световно турне.

Музикална йога, спортна зона и детска сцена ще ни забавляват на деветия A to JazZ

Освен на изключителната си музикална селекция, A to JazZ 2019 ще обърне специално внимание на качественото фестивално преживяване за хи...

Всяка от вечерите ще завършва с традиционните джем сешъни в бар Caché, които са отворени за всички истински фенове на качествената музика и доброто прекарване. Неделима част от фестивала остава и арт-базарът, който ще предложи официален тематичен мърчандайз, както и атрактивни авторски изделия, дрехи и аксесоари. Тази година организаторите са предвидили и комфортна пробна. За първи път фестивалът включва и специално обособена спортна зона, отворена през целия ден, с разнообразни съоръжения и игри като волейбол, федербал, тенис на маса и още забавления.

Страхотни емоции в приятна компания очакват всички почитатели на музиката и летните дни и вечери на открито. Мястото е Южен парк 2, а гостите и програмата за първия юлски уикенд са атрактивни и разнообразни. Прогнозата е за слънчево време, а в случай на неочаквани изненади, организаторите са подготвили дъждобрани.

Входът за фестивала e свободен. A to JazZ Festival се провежда с изключителната подкрепа на фондация Америка за България, Столична община и Министерство на културата. A to JazZ Talks се провежда с подкрепата на Столична програма „Култура“ и Национален фонд „Култура“.

За повече информация, детайли и актуални новини около A to JazZ 2019 следете Facebook и Instagram, както и сайта www.atojazz.bg. Офицалните хаштагове на фестивала са #atojazz, #atojazzfestival, #atojazz2019.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от МУЗИКА:

Открива се Сесия 2024 на Културния фонд на МУЗИКАУТОР

Васко Василев с концерт на Айфеловата кула по случай 24 май

ARTBAT с хедлайн шоу на открито в София през месец юли

Jaya The Cat и Q-Check подгряват Dubioza Kolektiv в Созопол

Джон Бон Джоуви отбелязва 40 години на сцената с филм и нов албум

Нети Добрева и Асен Блатечки с премиера на SoFest Spring

SEVI се присъединяват към афиша на Planet Rockstock, Англия

Иван Димитров, МУЗИКАУТОР: Европейският комитет на CISAC в Атина обсъди ефектите на изкуствения интелект върху авторското право

Почина един от най-известните британски диригенти

Ето ги финалистите в конкурса на БНР за нова българска поп и рок музика (ПЪЛЕН СПИСЪК)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com