Гръндж носталгия oт Der Hunds – припомняме си един от най-любимите гласовете на рока Chris Cornell с лайв трибюти в Пловдив и в София

2507
Гръндж носталгия oт Der Hunds – припомняме си един от най-любимите гласовете на рока Chris Cornell с лайв трибюти в Пловдив и в София
Снимка: Der Hunds

Der Hunds се качват отново на сцена за поредната лайв доза магия. Този път обаче, групата оставя своето успешно творчество на заден план и представя емоционален трибют, посветен на Chris Cornell – един от най-отличаващите се и обичани изпълнители в гръндж и алтърнатив музиката.

Непрежалимият от феновете си вокалист на Audioslave и Soundgarden оставя отпечатък не само върху целия музикален свят, но и върху много български артисти, включително алтернативните рок герои от Der Hunds. Фронтменът на бандата Боби Мудолов споделя, че Пловдив е градът, в който той за първи и последен път успява да види Chris Cornell на живо и да се докосне до магическото преживяване, което е концертът му в Античния театър под леещия се дъжд, „точно като в Сиатъл!“. “Едва ли можете да си представите как се чувствах, когато две години по-късно, на същата сцена - стоях аз, изпълнявайки неговата песен You Know My Name под съпровода на Софийската филхармония,” разказва още вокалистът.

Криско спечели „Зелената песен на България” (снимки)

Криско спечели музикалното състезание „Зелената песен на България” с парчето „Няма к’во да стане”, създад...

Der Hunds ще споделят с публиката си своите спомени и музикални преживявания и емоции на две събития с музиката на Chris Cornell - в Пловдив и София. Трибютът ще прозвучи първо на живо в “Rock Bar Download” в събота, 21 май, в града под тепетата, а в София - в “Club Terminal 1” на 25 май. Чуйте на живо в изпълнение на Der Hunds Black Hole Sun, Spoonman, Say Hello to Heaven, Like a Stone, Hunger Strike и още много от Soundgarden, Audioslave, Temple of Тhe Dog и соловите песни на Chris Cornell.

Линк към събитията във фейсбук в Пловдив (тук) и в София (тук). Билети има в мрежата на bilet.bg и eventim.bg.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com