Маестро Роберто Молинели за предстоящия концерт “Thriller – историята и легендата за Майкъл Джексън”

3532
Маестро Роберто Молинели за предстоящия концерт “Thriller – историята и легендата за Майкъл Джексън”
Снимка: Monte Music

Италианският диригент, композитор и виолист Роберто Молинели пристигна в България за представянето на спектакъла "Thriller – историята и легендата за Майкъл Джексън". Маестрото вече е в морската ни столица и репетира с оркестъра на Държавна опера Варна за двата концерта, които подготвя за българската публика. На 15 ноември варненци първи ще имат възможността да се насладят на музикалния разказ за живота на краля на поп музиката, а на 17 ноември тази привилегия ще имат софиянци, мястото е зала 1 на НДК.

"Концертът ще разкаже историята на Майкъл Джексън, като започне с първия му голям хит "Blame It On The Boogie", който изпълнява заедно с братята си в The Jackson 5." – споделя Молинели – "Ще завършим с "Heal The World", ще чуем, разбира се и "We Are The World", "Smooth Criminal", "Thriller", "Beat It", "Bad" – много от най-големите му хитове. Ще преминем през живота му и ще отбележим огромната му заслуга по темата за опазването на планетата. Това е важна част от посланието на концерта на фона на всички красиви песни, които ще чуем."

Снимка: Monte Music

Роберто Молинели гостува за първи път в България, а след репетицията с орекстъра на Варненска опера е спокоен, че музиката на Майкъл Джексън ще звучи вълшебно. Определя музикантите ни като колаборативни и талантливи. Прецизен във всеки детайл диригентът обяснява избора на солисти за концерта – "С Майкъл Джексън, разбира се, имаме нужда от специални певци, защото той пее много специални песни – не само като мелодия, а и като темпо. В спектакъла пеят Матия Шаша и Клариса Вичи – двама много популярни италиански певци, те са едни от най-добрите изпълнители на такъв тип музика. Винаги лично и с огромно внимание подбирам певците за всеки отделен проект, който създавам."

Молинели е известен в цял свят с невероятния си усет към кросовър концертите. Музикантът гордо отбелязва, че такъв тип проекти са негова запазена малка. Започва да пише рок, поп и джаз за симфоничен оркестър в далечната 2003-та и е пионер в областта. В наши дни обаче такъв тип комбинации са все по-често срещани. През годините е правил концерти с музиката на Pink Floyd, Queen, Metallica, Deep Purple, Принс, Дейвид Боуи и др.

"Оркестърът е най-древният инструмент в историята." – отбелязва Молинели – "Така че симфоничният оркестър внася нещо много специално във всяка поп или рок мелодия". На въпроса "Ще накарате ли публиката да танцува?", талантливият музикант отговаря: "О, да, ще я накараме да танцува и да пее! Бъдете готови! В един определен момент оркестърът ще спре и ще чуем как пее само публиката."

Билетите за мултимедийния спектакъл "Thriller – историята и легендата за Майкъл Джексън" във Варна вече са разпродадени, все още има билети за събитието в София на 17 ноември. Налични са в мрежата на Eventim и Билетен център - НДК.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от МУЗИКА:

Чуйте новата песен на Мария Илиева "100 причини" (ВИДЕО)

Открива се Сесия 2024 на Културния фонд на МУЗИКАУТОР

Васко Василев с концерт на Айфеловата кула по случай 24 май

ARTBAT с хедлайн шоу на открито в София през месец юли

Jaya The Cat и Q-Check подгряват Dubioza Kolektiv в Созопол

Джон Бон Джоуви отбелязва 40 години на сцената с филм и нов албум

Нети Добрева и Асен Блатечки с премиера на SoFest Spring

SEVI се присъединяват към афиша на Planet Rockstock, Англия

Иван Димитров, МУЗИКАУТОР: Европейският комитет на CISAC в Атина обсъди ефектите на изкуствения интелект върху авторското право

Почина един от най-известните британски диригенти

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Музика