Теодосий Спасов тръгва на ново музикално пътешествие

1287
Теодосий Спасов тръгва на ново музикално пътешествие
Снимка: SoFest Spring

Когато кажем Маестро Теодосий Спасов, това не е достатъчно за "кавалджията на света". До името му седят звания като "носител на Грами", "артист на ЮНЕСКО", "Доктор хонорис кауза" и определения като "новатор в музикалното изкуство", творец със "свой собствен, уникален стил на свирене", един от "най-талантливите музиканти от Източна Европа", "кралят в музиката на Балканите". И всичко това не е случайно. Теодосий Спасов първи започва да свири джаз на кавал и превръща изпълненията си в необикновен синтез между традиционен фолклор и класически джаз.

Виртуозният музикант без аналог в света заедно с "The Crossover Trio" от Гърция, ще представят на 18 май, за първи път на българска сцена, новия си проект. Меломаните ще бъдат завладени от звуците на два струнни инструмента в изпълнението на Алкис Зопоглу и Марина Лионту Мохамент - канун, който произхожда от старата египетска арфа, и уд, който е най-известният арабски музикален инструмент. Тяхната музика - дълбоко мелодична, ритмична, почти дионисиева, ще е подсилена от изтъкнатия пиано солист Янис Кирим. Свирейки с Теодосий Спасов, те взаимодействат помежду си, кръстосвайки различни музикални светове и създават репертоар от мелодии, които превключват между традиционна балканска и модерна музика. Пиесите на "Theodosii Spassov ft. The Crossover Triо", вдъхновени от богатите музикални традиции на Източното Средиземноморие и Балканите, ще отведат публиката на едно прекрасно музикално пътешествие.

Още: SoFest Spring представя 6 концерта и спектакли и 5 специални премиери в 4 фестивални вечери

Още няколко обичани творци са избрали сцената на SoFest Spring, за да представят новите си проекти. Момичето на българската поп сцена Дара Екимова, заедно с бенд и танцьори, ще представи авторски парчета от предстоящия си албум. Премиера на българска сцена ще има театралната комедия с привкус на мелодрама "Този филм" - с участието на обичаните актьори Антоанета Добрева - Нети и Асен Блатечки. Трио "VIVA" ще ни удивят с акапелни изпълнения, музикални интерпретации и сингли от дебютния си албум "Supernova". Феновете на фестивала ще са част от популярната рубрика "КиноСпирка", в която Мария Вълдобрева заедно с музикантa и композитор Петър Дундаков ще разкрият тайната на създаването на кино и театрална музика. В навечерието на рождения си ден Стефан Вълдобрев и култовата група "Обичайните заподозрени" ще представят най-новия си албум – "!УдивителниВъпросителни?".

Престиж, стил, харизма са подходящи определения за всички събития на SoFest Spring. Елате и се потопете във вълшебния свят на изкуството! Може да намерите билети за SoFest Spring на предварителна продажба, на промоционална цена с -20% и допълнителна отстъпка за група - в мрежата на Ивентим, в ГрабоБГ и на https://sofest.art/program/.

SoFest 2024 ще премине под патронажа на Министерството на културата и на кмета на Столична община. Фестивалът е част от Календара на културните събития на Министерството на културата и на Столична община в раздел "Значими събития" 2024.

Още: Captain Hollywood Project се присъединява към SPICE Music Festival 2024 в Бургас

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от МУЗИКА:

Tурнето на Тейлър Суифт ще донесе милиарди на икономиката на Острова

Група SEVI обяви GENESIS TOUR 2024

Новото предаване за алтернативна музика ZVUK вече е тук!

Мощни ръгбисти се изправят срещу Графа в новото му парче "Burnout" (ВИДЕО)

Amon Amarth са третият хедлайнер на Hills of Rock 2024!

България е домакин на Европейския музикален форум и годишната среща на Европейския музикален съвет

"Lord of the Dance" пристигат в София с 3 тира костюми, декори и техника

Папи Ханс като Бионсе: С кънтри парче за битката между доброто и злото (ВИДЕО)

"Евровизия" глоби украинската делегация заради тениски в подкрепа на защитниците на "Азовстал" (ВИДЕО)

Почина световноизвестният саксофонист и носител на "Грами" Дейвид Санборн

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Музика