Прокуратурата дестабилизира финансово България и е опасна за националната ни сигурност

2482
Прокуратурата дестабилизира финансово България и е опасна за националната ни сигурност
Снимка: Actualno.com

Подходът на Антони Тренчев е единствено възможния и печелившия, защото прокуратурата и Пеевски/Борисов, които несъмнено стоят зад атаката с тероризъм и ОПГ на Нексо, действително нагазиха в небрано лозе. Забавно е да се гледат как мутрите се справят в дигиталния свят - гледат, че някакви младоци правят огромни пари - 94 милиарда долара, очите им извръхват от орбита, представят си как тези пари финансирарт техните политически опоненти, и паниката е на макс - вият като линейки. Спешават Гешев да арестуват компютри, криптокюлчета, изобщо каквото може да се арестува, а той, само това може. Не стреляйте в пианиста Гешев, той толкова може.

Както се казва, видяха че американското правосъдие нещо се разбира с Нексо, и те си помислиха, че и те могат да се включат в атаката, като използват заслона на "американското правосъдие". Оказа се, че играта с Нексо е в друга лига, в която те не членуват.

Илиян Василев коментира: Нов курс на Радев, НДСВ подкрепа за Гешев и голямо предупреждение за ПП

На Румен Радев му се управлява, но тази работа с президентската република отмря. Затова новината, че готви свой партиен проект начело с...

Този милиард, за който ще съдят прокуратурата, поставя Гешев в жежко положение, защото ако така вървят работите, след 82 те милиона лева, които трябва да платим като данъкоплатци на Лев Инс, и милиардите за КТБ, ако се прибавят и нови милиарди - това дело няма да се гледа задължително в български съд, може да се окаже, че прокуратурата просто дестабилизира финансово България и е опасна за националната ни сигурност. Той затова Тренчев подсказа за американски инвеститор и партньор, който е бил малтретиран от прокуратурата. До едно време, Пеевски и Борисов могат да прехвърлят сметките по политическия си пехливанлък на държавата, но при тези милиардни суми нещата загрубяват. Прокуратурата не може да докаже дела и злоупотреби са малки милиони, а пък големите дела направо ще се изгуби.

Нексо имат значителен финансов ресурс, който за разлика от КТБ на Цветан Василев е извън контрола на българската прокуратура. Изглежда Тренчев и Кънчев са очаквали, че те могат да бъдат атакувани от България, за това нямат никакъв бизнес тук. Дори международната заповед за арест на Тренчев, която прокуратурата размахва пред камерите, няма да тежи много пред всеки съд, който разгледа преди екстрадицията, доказателствата и практиката на бг прокуратурата да арестува и послед да обвинява. Тоест да рекетира.

Обобщено - Тренчев правилно през цялото време атакуваше и сега прокуратурата няма друг ход освен да агресира допълнително, очевидно спрямо служителите на Нексо в България, спрямо роднини на Тренчев, спрямо всичко което има у нас, запори, арестуване на близки, злобата им ще прелее, но няма как да произведат достоверни обвинения - в обозримо бъдеще, тъй като наетия форензик от същата международна консултанска фирма, която им помогна за КТБ, не може да произведе резултат, с който да опровергаят казаното от Тренчев и от екипа от юристи, които ще бъдат наети за да съдят прокуратурата за щети от накърнена репукация.

Смяната на Гешев и Пеевски и Борисов е неотменимо условие за да има нормален бизнес у нас. Не са само Ай Ти хората, но и всеки друг успешен бизнес.

Илиян Василев: Боже мой, какво падение...

Боже мой, какво падение на Слави Трифонов да нападне по толкова грозен и жалък начин чрез чалга едно младо момиче. Очевидно самотата и ...

Автор: Илиян Василев, бивш дипломат и посланик на България

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от МНЕНИЯ:

Мнение за Желязков: Доказан политик е жертва на междупартийни разпри

Що е маке, ‘се е юнак. И кандидат за президент!

Възход и падение: И Йончева мина под крилото на Пеевски

Когато минаваш през законите с 200, резултатът е 5 за 4

Гешев плюс Драганова: Граждански брак или непорочно зачатие

"Пуделите се оказаха много корумпирани животни": Иво Сиромахов каза защо партиите станаха секти

Дамянова иронично: Три пъти ура за Венко Сабрутев! Кога ще има митинг в подкрепа на Настимир?

Горещият картоф "Турски поток" изгори ръцете на президента: Нови твърдения

Трифонов: Лицето Евтим Милошев ще е министър на туризма, защото е турист

Оценка: Турците могат - писна им от диктатор популист и поискаха нормална модерна държава. А българите?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Мнения