X
 
 

Роми на протест в Пазарджик

2237 0
Роми на протест в Пазарджик
Снимка: БГНЕС
Напрежението заради предстоящото бутане на незаконни къщи в ромската махала на Пазарджик се разраства. Според хората акцията на общината и РДНСК ще започне на 6 август, предаде кореспондентът на БГНЕС в региона.

Ромите излязоха на протест пред първите къщи, които се очаква да бъдат премахнати. Те категорично заявиха, че няма да позволят това да се случи.

Фирма на Гинка Върбакова ще стопанисва синята зона в Пазарджик

Фирма, доскорошна собственост на Гинка Върбакова, ще стопанисва и контролира паркоместата от „Синя зона“ в Пазарджик. Догов...

Живеещите на улица “Спартак” очакват първо да бъдат бутнати техните къщи. Те са притеснени, защото няма къде да отидат.

В палатки и на пътя ли трябва да живеем оттук нататък, попитаха ромите. Готови сме да легнем пред багерите и дори полицаите няма да ни спрат, заканиха се още те.

Около 15 роми пренесоха протеста си пред сградата на община Пазарджик. Те настояха да получат разрешение от кмета Тодор Попов, за да започнат ежедневни протести на пътя срещу предстоящото събаряне на над 300 незаконни къщи в ромския квартал Изток.

След разговора с кмета Тодор Попов ромите заявиха, че се отказват от протестите си и очакват къщите им да не бъдат бутани.

Антикорупционната комисия ще се занимава с имуществото на кмета на Пазарджик*

Неправителствената организация Антикорупционен фонд подаде сигнал до новата антикорупционна комисия (КПКОНПИ) за установяване на незако...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители