X
 
 

В Пазарджишко приеха мерки срещу птичия грип

309 0
В Пазарджишко приеха мерки срещу птичия грип
Областната епизоотична комисия в Пазарджик прие мерки срещу птичия грип в региона.

Заседанието на комисията се проведе по повод констатирани огнища на високопатогенна инфлуенца по птиците на територията на областите Добрич и Хасково.

3 села в Пазарджишко с негодна за пиене вода

В 3 села в област Пазарджик - велинградските села Абланица и Кръстава и беловското село Сестримо, е засечена питейна вода, която не отг...

Комисията беше свикана по заповед на Изпълнителния директор на Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) и поради опасността заболяването да проникне на територията на област Пазарджик.

Съгласно приетите мерки собствениците на животновъдни обекти се задължават да уведомяват незабавно, обслужващия обекта ветеринарен лекар или кмета на населеното място при отклонение в здравословното състояние на отглежданите птици или при завишена смъртност. Освен това те трябва да повишат контрола върху фуражите и водата, които се дават на птиците, предаде Фокус.

Забранява се и провеждането на пазари и изложби на птици на територията на областта. В мерките са определени и задълженията на ръководителите на различни институции като ОДБХ, РЗИ, РИОСВ и други, при съмнения за наличие на заболяването.

По време на заседанието стана ясно, че от вчера има вече регистриран и случай на Нюкясълска болест в област Кърджали, за това превантивните мерки са не само наложителни, но и задължителни.

В Пазарджик ще събират пари за бездомните кучета

В Пазарджик ще събират пари за бездомните кучета. Благотворителен базар ще се състои в района на старата автогара в Пазарджик в заведен...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители