Бус катастрофира на магистрала "Струма" край Долна Диканя

4464
Бус катастрофира на магистрала "Струма" край Долна Диканя

Микробус с благоевградска регистрация се преобърна днес на Автомагистрала „Струма”, водачът е с порезни рани и охлузвания, предаде БГНЕС.

Сигналът за инцидента е подаден към 15.30 часа днес от ЛОТ-1 на АМ „Струма” след село Долна Диканя, община Радомир.

Тежка катастрофа между трамвай и автобус блокира района около Румънското посолство

Тежка катастрофа блокира движението около Румънското посолство. Трамвай и автобус са се ударили на кръстовището на бул. "Ситняково" и у...

Водачът на микробуса, който е от петричкото село Коларово и движещ се в лентата в посока Дупница, на плавна дясна крива предприема в последния момент изпреварване на товарен автомобил, превозващ инертни материали. При маневрата микробусът се блъска в дясната задна част на товарния автомобил, след което се преобръща на лявата си странична част.

Любопитното е, че сигналът е подаден от служителка на тел. 112, която пътувала с лек автомобил ауди към Дупница. В страничното си огледало тя видяла, че зад нея става катастрофа и с конферентна връзка се свързала директно с ЦСМП-Дупница.

Тъй като катастрофата става в лентата за Дупница, линейката идваща от там минава още 15-на километра, тъй като може да поеме по насрещната лента едва на пътния възел с отклонение за град Радомир и Перник, намиращ се на 7 км след ПТП-то. Само там може да се направи обратен завой.

При обръщането на микробуса, водачът е получил охлузни и порезни рани от счупените стъкла на автомобила. Транспортиран е до дупнишката болница.

Осъдиха на 8 години затвор мъж, причинил смърт при катастрофа

Наказание 8 години лишаване от свобода на при първоначален строг режим в затвор ще търпи Петър Филипов за непредпазливо причиняване на ...

Покрай мястото на инцидента, затруднил за около час движението по магистралата в посока Дупница, преминава и линейка на ЦСМП-Благоевград. Те се връщат от София, където транспортирали пациент от МБАЛ-Благоевград. Казват им, че няма нужда от помощ, тъй като дупнишката линейка ще пристигне всеки момент.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com