Кражби може да наложат затваряне на пътя Плевен-София

10311
Кражби може да наложат затваряне на пътя Плевен-София
Снимка: БГНЕС

Община Плевен е сезирала прокуратурата за кражба на метали от конструкцията на новия мост до село Ясен над река Вит, по пътя Плевен - София. Само за първата седмица на юли от една от носещите греди на моста са изрязани два стоманени пръта с диаметър 4 сантиметра и дължина 4 метра и 2.5 метра.

Опасността нараства още повече след като движението стана двупосочно, защото по платното от София за Плевен, изградено върху старият мост над реката, започва ремонт.

Повишено е нивото на реките Осъм и Вит

Нивото на река Осъм в Ловеч се е покачило над четири пъти след валежите през последните дни, съобщи БНР. Тази сутрин са измерени 60 сан...

Застрашена е здравината му и по-голямо натоварване прави съоръжението опасно, алармира кметът на Плевен Димитър Стойков, цитиран от БНР. Той добави: "Няма как Община Плевен да сложи по шест души охрана на всеки мост, а се посяга върху стратегически за движението съоръжение. Засега още няма опасност, но ние го следим вече ежедневно, ежечасно този мост. В момента, в който се наложи и мостът стане опасен, ще го затворим".

Градоначалникът обясни: Следим всеки ден ситуацията на новия мост, чието състояние според направената експертиза е предаварийно.

Общо за основния ремонт на двата моста над река Вит са необходими около 1,2 млн. лв., а целевата държавна помощ е за над половин милион лева. Останалите средства ще осигури общината.

Обмисля се вариант за спиране на движението по двата моста и пренасочване на автомобилния трафик по обходните маршрути през селата Опанец и Гривица.

Парашутната кула в Плевен е демонтирана

Парашутната кула, която се намира в парк "Кайлъка", е демонтирана преди около две седмици. Съоръжението било потенциално опасно, тъй ...

Снимка: Архив

 

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Плевен