Плевен ще вземе 1,65 млн. лв. кредит за ремонти

20187
Плевен ще вземе 1,65 млн. лв. кредит за ремонти

Общинският съвет в Плевен даде съгласие кметът проф. Димитър Стойков да сключи договор за вземане на кредит от 1,650 млн. лева. Информацията съобщи председателят на съвета Дарин Ангелов.

Общината ще получи заема от "Фонд за органите на местносамоуправление в България - ФЛАГ" при ниска лихва и изгодни условия. Тя ще го ползва за модернизация на централния градски площад "Възраждане" и пешеходната зона, информира БТА.

Средната месечна заплата в Плевенско намалява

Средната месечна работна заплата в област Плевен намалява спрямо последното тримесечие на 2013 година. Информацията съобщиха за БТА от ...

Ремонтът се изпълнява по европроект, по който средствата ще бъдат възстановени след завършването му, по оперативната програма "Регионално развитие".

Общинският съвет реши да разреши сключването на анекс към друг договор с ФЛАГ за кредит от 2 млн. лв.. Целта е да бъде удължен срокът за погасяване. Парите от заема са използвани за изграждане на шест центъра от семеен тип в Плевен за настаняване на деца в риск, които ще бъдат изведени от домове за сираци.

Центровете са завършени, но е нужно технологично време за проверка на изпълнението на проекта и за изплащане на парите по европрограма.

На практика общината не затъва в дългове, защото това са оборотни средства по проекти, по които имаме договори и ще си ги възстановим с европейско финансиране, коментира председателят на общинския съвет.

Започна обновяването на настилката в пешеходната зона в Плевен

В Плевен са положени първите бетонови плочи от новата настилка на централната пешеходна зона в областния град. Информацията съо...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Плевен