Пресконференция разкри повече подробности около ремонта на зала "Катя Попова" в Плевен

1754
Пресконференция разкри повече подробности около ремонта на зала "Катя Попова" в Плевен
Снимка: община Плевен

На 19.05.2022г. се проведоха събития – Встъпителна пресконференция и официална церемония „Стартиране на СМР“, във връзка с изпълнение на проект „Обновяване, оборудване и прилагане на мерки за енергийна ефективност в зала „Катя Попова”, гр. Плевен“ с Административен договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ № BG16RFOP001-1.007-0005-С01 (№ РД-02-37-1) от 09.02.2022 година., финансиран по Процедура BG16RFOP001-1.007 „Изпълнение на интегрирани планове за градско възстановяване и развитие 2014 – 2020 Плевен“, като част от Процедура BG16RFOP001-1.001-039 „Изпълнение на Интегрирани планове за градско възстановяване и развитие 2014 – 2020“ по Приоритетна ос 1: „Устойчиво и интегрирано градско развитие“ на Оперативна програма „Региони в растеж”2014 – 2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие, с комбинирана подкрепа от финансов инструмент - „Регионален фонд за градско развитие“ АД и Община Плевен - бенефициент.

Събитията се проведоха в присъствието на Милен Яков - заместник - кмет „Финанси и икономика“, Стефан Милев - заместник - кмет „Проекти и хуманитарни дейности“ на Община Плевен, представители на фирмите изпълнители, членове на екипа по проекта, гости .

На Пресконференцията ръководителя на проекта – Мирослав Илиев представи целите, дейностите и очакваните резултати заложени в проекта „Обновяване, оборудване и прилагане на мерки за енергийна ефективност в зала „Катя Попова”, гр. Плевен“, които са свързани с подобряване на сградния фонд и материално-техническата база на зала „Катя Попова“ в гр. Плевен, което ще допринесе за подобряване на средата и повишаване комфорта на гражданите и гостите на гр. Плевен, чрез насочени инвестиции и интервенции за постигане на обновяване, оборудване и обзавеждане, въвеждане на мерки за енергийна ефективност и изграждане на достъпна архитектурна среда за лица в неравностойно положение. Развитие и утвърждаване на пълноценен начин на живот чрез осигуряване на естетически подобрена среда, притежаваща всички условия за отдих и култура. Подобряване състоянието на общинската инфраструктура за удовлетворяване потребностите на града като място за социални контакти и мероприятия.

Заместник кмета г-н Стефан Милев с направление „Проекти и хуманитарни дейности“, обобщи всички дейности и пожела на фирмите изпълнители успешна и ползотворна работа при спазване на сроковете за изпълнение.

Общата стойност на проекта е 2 695 892,37 лв., от които: 2 262 535,43 лв. с безвъзмездна финансова помощ , 427 092,94 лв. с финансов инструмент и 6 264,00 лв. собствено финансиране.

Срок за изпълнение на проекта е 22 месеца (09.02.2022 г. – 09.12.2023 г.).

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПЛЕВЕН:

Плевен празнува 24 май - Ден на словото, просвещението и духовността!

Млади футболни надежди от Плевен дадоха старт на инициативата „Христо Стоичков: Пътят към звездите“

Плевен посреща 24 май с изложби, алея на книгите и празнично шествие

Посланикът на Словения Наташа Бергел с първа визита в Плевен

Плевен ще поиска 1,5 млн. лв. помощ за справяне с щетите от пороите

Зацветяват Плевен с 20 000 розови храста, осигурени от дарител

Плевен отбеляза своя празник (СНИМКИ)

Олимпийската ни шампионка Ивет Горанова с открита тренировка в Плевен

Делегации от побратимени на Плевен градове гостуват за празника 15 май

При голям интерес премина екскурзоводният тур „По пътя на плевенската духовност и история“

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Плевен