Пъзел-рекордьор от Гинес помага за лечението на млад мъж от Плевен

9034
Пъзел-рекордьор от Гинес помага за лечението на млад мъж от Плевен
Снимка: Getty Images / Guliver

Интересна инициатива с благородна цел - Венелина Вънева, която преди години сглоби пъзел 24 000, а след това - от 32 000 части, за да влезе в книгата с рекордите на Гинес продава по-големия пъзел благотворително. Произведението има рекорд от Гинес за най-голям пъзел в света. Парите ще отидат за лечението на 23-годишен младеж от Плевен, което страда от рядка форма на рак.  Близо 30 000 евро са необходими за лечението в чужбина, каза Вънева пред БНР.

"Идеята за продажбата на този най-голям пъзел е точно такава –хората с по-големи възможности да откликнат и евентуално да го закупят. Той е огромна картина 5.50 на 2 метра, която не навсякъде би могла да бъде поставена. Каквато и сума да се предложи, отива директно в сметката на Никола за неговото лечение", заяви тя.

В Горни Дъбник протестират срещу закриването на жп гарата

Жители на Горни Дъбник са спрели влак вчера в знак на протест срещу закриването на железопътната гара. Това съобщи кметът на селото Тод...

Със благотворителни акции са се ангажирали приятелите на Никола, състуденти те му от Военноморското училище, и настоящите ученици от езиковата гимназия в града. Децата организират благотворително събитие от 19 ч. на 28 януари в зала „Катя Попова“. Входът е 4 лв.

Всеки, който откликне с идея за продажба е добре дошъл, каза Вънева. Крайният срок за събиране на сумата е 5-6 февруари. До момента са събрани 36 000 лв. Тя е готова да продаде и другите големи пъзели от колекцията си, ако се появи интерес към тях.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Плевен