X
 
 

Стартира обновяване и модернизиране на зала „Катя Попова“ в Плевен

955
Стартира обновяване и модернизиране на зала „Катя Попова“ в Плевен
Снимка: Община Плевен

Община Плевен е бенефициент по проект „Обновяване, оборудване и прилагане на мерки за енергийна ефективност в зала „Катя Попова”, гр. Плевен“ по Административен договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ № BG16RFOP001-1.007-0005-С01 (№ РД-02-37-1) от 09.02.2022г., осъществяващ се с финансовата подкрепа на Процедура BG16RFOP001-1.007 „Изпълнение на интегрирани планове за градско възстановяване и развитие 2014 – 2020 Плевен“, като част от Процедура BG16RFOP001-1.001-039 „Изпълнение на Интегрирани планове за градско възстановяване и развитие 2014 – 2020“ по Приоритетна ос 1: „Устойчиво и интегрирано градско развитие“ на Оперативна програма „Региони в растеж”2014 – 2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие и с комбинирана подкрепа с финансов инструмент от „Регионален фонд за градско развитие“ АД.

Проектът предвижда интервенции, свързани с обновяване, оборудване, обзавеждане, въвеждане на мерки за енергийна ефективност и изграждане на достъпна архитектурна среда в зала „Катя Попова“ в гр. Плевен. Планираните дейности ще подпомогнат социалното включване и ще осигурят достъп за хората в уязвимо и неравностойно положение.

Осмият Маратон на приятелството в Плевен се завръща на 22-и май

Маратонът в Плевен – най-значимото състезание за региона, се завръща на 22-и май 2022 г. Очаква се събитието за пореден път да съ...

Основни дейности по проекта предвиждат основен ремонт, прилагане на мерки за енергийна ефективност, осигуряване на достъпна среда чрез изграждане на асансьор и нова стълба за евакуация; осигуряване на достъпен маршрут до асансьора за хора в неравностойно положение; промени по инсталациите с цел привеждането им в съвременните норми и стандарти. Предвиден е ремонт на целия покрив на сградата, ремонт на съществуващите санитарни възли и изграждане на нови за хора в неравностойно положение. Проектът включва и основен ремонт на зрителната зала и помещенията за артистите, доставяне на ново оборудване, подобряващо акустичните условия на залата, което заедно с другите приложени мерки в обекта ще доведат до постигане на цялостната му модернизация и подобряване на качеството на предоставяната услуга.

Специфичните цели, които ще бъдат постигнати с развитие на физическата и жизнена среда в града, ще бъдат постигнати чрез повишаване на нейното естетическо и екологично качество, осигуряване на достъпност за лица в неравностойно положение, подобрена зелена система на града, развитие и утвърждаване на пълноценен начин на живот чрез осигуряване на естетически подобрена среда, притежаваща всички условия за отдих и култура. С подобряване състоянието на общинската инфраструктура ще се удовлетворят потребностите на града като място за социални контакти и мероприятия.

Целите, дейностите и очакваните резултати, заложени в проект „Обновяване, оборудване и прилагане на мерки за енергийна ефективност в зала „Катя Попова”, гр. Плевен“, са свързани с подобряване на сградния фонд и материално-техническата база на зала „Катя Попова“ в гр. Плевен, което ще допринесе за хармонизиране на средата и повишаване комфорта на гражданите и гостите на гр. Плевен.

Общата стойност на проекта е 2 695 892,37 лв., от които: 2 262 535,43 лв. - безвъзмездна финансова помощ, 427 092,94 лв. - финансов инструмент, и 6 264,00 лв. - собствено финансиране.

Община Плевен кандидатства с проект за отопление на спортна зала "Спартак"

Община Плевен кандидатства в Министерството на младежта и спорта с проекта „Ремонт на ОВК инсталации на Зала „Спартак&ldquo...

Срокът за цялостното изпълнение на проекта е 22 месеца (09.02.2022 г. – 09.12.2023 г.)

Още от ПЛЕВЕН:

Община Плевен организира детски спортен празник

Започна изграждането на нов плувен комплекс в Плевен

На 22-и май е стартът на осмия Маратон на приятелството в Плевен

Приключи реконструкцията на най-мащабния обект по проекта ”Интегриран воден цикъл Плевен – Долна Митрополия”

Осмият Маратон на приятелството в Плевен се завръща на 22-и май

Община Плевен кандидатства с проект за отопление на спортна зала "Спартак"

Плевен започна проект за екологосъобразен обществен транспорт

12-годишно дете падна от покрив на мол в Плевен

Основно ремонтираната плевенска гара отваря врати

Зала „Катя Попова” в Плевен ще бъде изцяло обновена

Етикети:

Най-важното за коронавируса четете тук
Заедно можем!
Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд ЕООД

IBAN: BG53UBBS80021021528420

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Плевен