99 % от децата в Пловдив са приети в детските градини

9774
99 % от децата в Пловдив са приети в детските градини
Снимка: БГНЕС

99 % от децата в Пловдив са приети в детските градини. Информацията съобщи за Радио “Фокус” кметът по образование Стефан Стоянов. Има около 120 неудовлетворени молби, но срещу тях стоят 200 свободни места за първа група, обясни той.

Миналата седмица е приключило третото годишно класиране. След него спокойно може да се твърди, че няма недостиг на места в детските градини в града под тепетата. Има обаче недостиг на места в определени райони в града, оттам и невъзможност да се удовлетвори желанието на родителите да запишат в най-близката градини детето си, обясни зам.-кметът.

Последното класиране за детските градини в Пловдив е на 28 август

Последното класиране за детските градини в Пловдив е на 28 август, съобщиха от общината. Резултатите от класирането на 12 август вече и...

Това е приоритет, по който ще се работи през следващите две-три години. Проблемните райони са Северен, Южен и Централен район, където предстои да бъдат построени нови детски градини.

От две години приемът в детските градини в града се осъществява чрез електронно класиране, централизирано, с цел да се избегне вмешателство на субективни фактори. От пускането на системата досега няма никакви сривове. Критериите за прием също са били актуализирани преди 7-8 месеца от работни групи, в които влизат представители на всички страни – директори на градини и родители. Процесът е постоянен и предстоят и още актуализации.

В края на годината ще бъде направена цялостна оценка на системата за прием, каза Стоянов. Засега няма сериозни оплаквания на родители. Подкупи не са възможни, тъй като след класирания чрез системата се проверява, всичко е публично. В случай, че някъде искат от родителите подкуп за прием на дете е необходимо незабавно да се оплачат. Те трябва да знаят, че това няма да помогне за приема. По думите на Стоянов, в Пловдив такива оплаквания отдавна не е имало.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com