Акт за собственика на терена в парка на "Северен", община Пловдив с намерение да си върне имота

3291
Акт за собственика на терена в парка на "Северен", община Пловдив с намерение да си върне имота
Снимка: Actualno.com / Елин Андреев

Ще бъде издаден акт заради отрязаните дървета от собственика на терена в район "Северен". Това заяви за Actualno.com директорът на Пловдивския общински инспекторат Ангел Славов.

"Наши служители заедно с експерти от район "Северен" извършиха днес проверка на място и се установи, че има нарушения на издадената заповед и са изсечени и дървета, които не са били предвидени за премахване. Точно заради това в близките дни ще бъде издаден акт на собственика на имота", заяви Ангел Славов.

По-рано днес кметът на район "Северен" Ральо Ралев уточни, че е имало заповед от местната администрация за изсичане на опасни дървета. Самият той обаче предположи, че на мястото са били премахнати и такива, които не подлежат на сеч. Кметът на района се закани, че ще има санкции, ако се докаже, че собственикът е извършил самоуправство.

Ральо Ралев обяви, че предприема действия за внасяне на предложение в Общинския съвет, което предвижда община Пловдив да закупи обратно терена. Той дори обяви, че ако това се случи, тук ще бъде изграден нов модерен парк, а всички 16 декара ще бъдат предвидени като имот за озеленяване, за да се предотврати застрояването тук в бъдеще. Ральо Ралев допълни, че няма постъпил проект в район "Северен" за застрояване. От община Пловдив също потвърдиха пред Actualno.com, че при тях няма постъпвало намерение за строеж.

Изсичането на дърветата в парцела между улиците „Сава Муткуров“ и „Полковник Дрангов“ разбуни сериозно духовете в Пловдив. Жители на квартала излязоха вчера на протест, притеснени от слуховете, че мястото се подготвя за застрояване. Те обявиха, че са готови дори на гражданско неподчинение, ако зелената площ бъде унищожена. От район "Северен" пък предоставиха напълно безвъзмездно 40 дръвчета, които жителите от квартала да засадят, където желаят. От инициативния комитет, организирал протеста вчера, обявиха, че още днес с тях ще бъдат подменени изсечените дървета в парка.

На предизвикалия буйни страсти терен някога се е намирал 9-и пехотен пловдивски полк. От 2006-та година насам имотът е препродаван няколко пъти, като понастоящем е собственост на фирма „Парадайс Гардън Резидънс“, притежавана от Байрям Солак от асеновградското село Мулдава. По-рано днес самият Байрям Солак обяви пред Радио Пловдив, че при конкретна оферта е готов да се раздели с парцела и да го продаде на общината.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПЛОВДИВ:

„Столипиново” отново тъне в боклук

Катастрофа между линейка и микробус в Пловдив

След реакция на възмутени родители: Спряха строеж на Младежкия хълм в Пловдив (СНИМКА)

Арестуваха четирима дилъри на дрога и марихуана в Пловдив

Пловдивски университет избира ректор измежду...1 кандидат

Зам.-кметът на Пловдив Пламен Панов и маестро Диан Чобанов рекламират заедно града на туристическо изложение

Задържаха по погрешка чуждестранни студенти - объркали ги с мигранти

Свързват чрез жп линия Летище Пловдив с града

След Баба Марта: Първият щъркел кацна в Пловдив

Доц. Иван Соколов: Имаме възходящ тренд на трите изложби АГРА, ВИНАРИЯ И ФУДТЕХ

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com