Близо 100 деца в Пловдивско чакат за осиновяване

11266
Близо 100 деца в Пловдивско чакат за осиновяване
Снимка: iStock/Guliver

97 деца в Пловдивска област са вписани в Регистъра за деца за осиновяване по данни към края на месец април. Това съобщиха за Радио "Фокус" – Пловдив от Регионална дирекция "Социално подпомагане" – Пловдив. 46 от децата, вписани за осиновяване, са здрави, а 51 са с увреждания. Желаещите да осиновят деца семейства от област Пловдив са 134. От началото на годината до края на месец април са осиновени 10 деца, като 1 от тях е осиновено международно.На територията на област Пловдив в Регистъра за утвърдени приемни семейства са вписани 93 професионални приемни семейства, от които 71 полагат денонощни грижи за 76 деца.

"Приемната грижа в България се разви ускорено през последните 10 години. Тя е услуга за детето, но едновременно с това е помощ за родното семейство, което по различни причини не може да даде сигурна и добра среда за отглеждане на детето. Приемният родител изпълнява своята мисия в партньорство със специалисти от Отдел Закрила на детето в Дирекциите социално подпомагане, Областен екип за приемна грижа към Община Пловдив, доставчици на социални услуги, училище, здравни служби и други. Мисията на професията е да осигури отглеждане и възпитание на деца в семейна среда и да допринесе за пълноценното им емоционално, социално и духовно развитие до момента на неговото връщане в биологичното семейство или осиновяване, което да им позволи да развият своя потенциал, да намерят своето място в живота и да не повторят травматичните модели от своето семейство", съобщават от Регионална дирекция "Социално подпомагане" – Пловдив.

Пловдив за втори път си стъпва на краката след порой (ВИДЕО)

Само за три дни Пловдив два пъти потъна във вода и на другия ден осъмна мокър, но проходим. "Не е за вярване, че хората днес успяха да ...

От звеното информират също, че от началото на 2019 г. до 30 април в област Пловдив са подпомогнати 64 400 лица с увреждания и е изплатена месечна финансова подкрепа в размер на 14 981 986 лв. За същия период на миналата 2018 година са подпомогнати общо 57 649 лица с увреждания, на които са отпуснати месечни добавки за социална интеграция в размер на 5 675 160 лв.

От началото на годината в дирекции "Социално подпомагане" в Пловдивска област започна приема на заявления-декларации за предоставяне на месечна помощ за дете без право на наследствена пенсия от починал родител. До края на месец април е отпусната месечна помощ за дете без право на наследствена пенсия от починал родител на 100 семейства за 135 деца. В натура чрез ваучери месечни помощи са получили 276 непълнолетни майки за 302 деца.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПЛОВДИВ:

Електрохолд отвори първия си клиентски център в Пловдив

Кметът на Пловдив глобен за мръсния въздух, предстои дело в Страсбург

Кална вода тече от чешмите на хората в Брестовица

Кметът на Пловдив се срещна с децата от „Арт Войс Център“

Изготвят Пътна карта на сроковете на ремонтите около „Модър-Царевец“ в Пловдив

Стотици мъртви риби изплуваха в Гребната база в Пловдив (ВИДЕО)

Шофьор остана без книжка, а "паяк" без номера: Проверката показа кой е прав

Суша: Олимпийският гребен канал в Пловдив не може да се напълни

Моторист е в тежко състояние след катастрофа в Пловдивско

Шофьор остана без книжка, а "паяк" без номера - отмъщение на служител на ДАИ

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com