До края на годината ще са готови пътят Пловдив-Асеновград с кръгово кръстовище

7494
До края на годината ще са готови пътят Пловдив-Асеновград с кръгово кръстовище
Снимка: Областна администрация Пловдив

Основното трасе – вече с четири ленти, между Пловдив и Асеновград ще бъде завършено в срок, а кръговото кръстовище трябва да е готово до края на годината, съобщават от областната администрация в Пловдив.

Управителят на Пловдив Здравко Димитров провел среща с пътните проекти, на която присъствали Дончо Атанасов – член на Управителния съвет на АПИ, Юлиян Инджов – собственик на фирмата изпълнител "ИСА – 2000", Валентина Бакърджиева - шеф на Областното пътно управление в Пловдив, архитекти, проектанти и експерти от общините Родопи и Куклен.

Борисов край Провадия: Хората да карат безаварийно, да не тестват новия път с високи скорости

С този път за близо 18 млн. лв. ще се облекчи движението, ще бъде по-комфортно и по-бързо, отбеляза премиерът Бойко Борисов на откриван...

Между старите и новоизградените платна ще бъдат поставени мантинели, а достъпът до обектите покрай пътя ще бъде осигурен с временни входове и изходи, ще бъде поставена и временна пътна маркировка, съобщават от администрацията на Димитров.

Подготвя се разрешителното за строеж за кръговото кръстовище на изхода на Пловдив в посока Асеновград, за да започне неговото изграждане. В община Родопи е било гласувано предложение да се дарят части от три общински имота на държавата за изграждане на кръговото кръстовище.

Договорът за неговото изпълнение между Агенция "Пътна инфраструктура" и "ИСА 2000" беше подписан на 7 август. Той е на стойност 1 971 807 лв.

Лекар пробяга 160 км за 23 часа и победи в "Персенк Ултра 2018"

Лекар от Казанлък е големият победител в 160-километровото трасе на родопския ултрамаратон "Персенк Ултра". 27-годишният Росен Русев не...

Изграждането на допълнителни две ленти в продължение на малко повече от 10 км между Асеновград и Пловдив се финансира от Оперативна програма "Региони в растеж". С допълнително споразумение от февруари месец на дружеството бяха възложени нови дейности, които не са били предвидени в проекта. Става дума за осигуряване на достъп чрез изграждане на локални платна до новоизградените обекти край трасето и урегулираните поземлени имоти. Така, основният договор заедно с допълнителното споразумение възлизат на 28,8 млн. лв.

До края на месец септември се очаква да бъде съгласува проектът и ПУП за локалните платна на пътя Пловдив – Асеновград, за да започнат отчуждителите процедури. От община Пловдив се очаква да дарят на АПИ проект за Югоизточен обходен път от Ягодовско шосе до връзката Пловдив – Асеновград, за да започнат процедурите по ПУП. Изграждането на пътната артерия е от изключително важно значение, за да започне и работата по проекта за рехабилитация на Околовръстен път на Пловдив.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПЛОВДИВ:

Бум на кърлежите в Пловдив

Кметът на Пловдив Костадин Димитров откри обновени детски градини (СНИМКИ)

Зам.-кметът на Пловдив Пламен Панов откри конференция, посветена на “Зеления и устойчив спорт”

В центъра на Пловдив: Кола пропадна заради подпочвени води

Пловдив е домакин на Тепе Джамборе - първият по рода си спортно-културен маратон

Кметът на Пловдив посрещна шампионките от волейболен клуб „Марица“

Програма на община Пловдив за Великденските празници

Пиян шофьор прегази с джипа си жена на паркинг в Пловдив

Инцидент или насилие: Дете е със счупени зъби след посещение в детски център

Електрохолд отвори първия си клиентски център в Пловдив

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com