Кметът на Карлово видя прокурорски произвол и заплаха за здравето си

4710
Кметът на Карлово видя прокурорски произвол и заплаха за здравето си

Настоящият кмет на Карлово и бивш председател на СДС Емил Кабаиванов се оплака от полицейски и прокурорски произвол, които целели да го откажат от борбата за нов мандат начело на подбалканското градче.

Според официална позиция на Иванов всичко почнало през май тази година, когато районен прокурор в Карлово обвинил градоначалникът в злоупотреба с доверие. Сега се задавало „скалъпване на смехотворно обвинение” за разхищаване на 20 000 лева за водния цикъл на Карлово, твърди Иванов. Той се възмущава и, че четирима служители, занимавали се с водния цикъл, са били репресирани от силовите органи, като на секретарят на Община Карлово Стефан Стефанов не било разрешено да ползва услугите на адвокат при среднощен разпит пред съдия.

Най-оспорваните избори за кмет ще са във Варна

Варна се очертава да е общината, в която ще се разгори най-оспорваната кметска надпревара. В морската столица се издигнати 4-5 равносто...

Точно заради случаят с водния цикъл Иванов има постановен болнични, започващ да тече от 10 август. Очаквам въпреки това да ми повдигнат обвинение от Окръжна прокуратура – Пловдив, изпреварва събитията Иванов. Ще се явя на 17-ти август пред прокуратурата, въпреки че законът ми позволява да не го сторя, обещава кметът на Карлово.

"Ще наруша режима на лечението си и ще отида да ми бъде повдигнато обвинение, защото съм уверен, че терорът и произволът над хората, които са работили с мен, трябва да приключи. Отговорността за моето здраве, което с тормоза си прокуратурата е поставила на изключителен риск, оставям на нея. Намирам в случая за нормално Главният прокурор, Висшият съдебен съвет и Инспекторатът към ВСС да се самосезират и да извършат проверка за това законосъобразни ли са действията на подчинените им прокурори, следователи и полицаи и да дадат отговор на обществото", казва в официалната си позиция карловският кмет.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com