Медицинският университет в Пловдив открива два нови центъра‏

4208
Медицинският университет в Пловдив открива два нови центъра‏

Комплекс за транслационни невронауки и Медицински симулационен и тренировъчен център с най-новите придобивки на Медицинския университет в Пловдив. Те ще бъдат официално открити в 11.00 часа в базата на бул. „Васил Априлов” 15 А от зам.-министъра на икономиката и енергетиката Любен Петров, съобщава Дарик нюз.

Комплексът за транслационни невронауки е резултат от успешно приключил проект за безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика” 2007-2013 г. под управлението на Министерството на икономиката и енергетиката. Продължителността на проекта е 22 месеца. Той включва център за транслационно функционално невроизобразяване с 3 Тесла ядрено-магнитен резонанс и Център за функционална неврохирургия с оперативен микроскоп. Подобна апаратура е уникална по своето предназначение не само за страната ни, но и в цяла Югоизточна Европа

Медицинският университет в Пловдив изпълни проект за дистанционно е-обучение на магистри по обществено здраве

Успешно реализиран проект за дистанционно електронно обучение на магистри по обществено здраве ще представи на пресконференция в понеде...

Общият бюджет на проекта е за над 3,6 млн. лв., като безвъзмездната финансова помощ от Европейския фонд за регионално развитие е 85%, а 15% са собствени средства на МУ-Пловдив.

Иновативните дейности ще спомогнат в областта на неврохирургията за постигане на прецизно преодоперативно визуализиране и локализиране на функционално важни мозъчни региони, в областта на неврологията за диагностициране на ранна съдова деменция или болест на Алцхаймер, мултиплена склероза и мозъчно-съдова болест.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com