Медиците от Карлово оттеглиха оставките си

3289
Медиците от Карлово оттеглиха оставките си
Снимка: община Асеновград

Лекарите от Карлово оттеглиха оставките си. Това се случи след двучасова среща между областния управител на Пловдив Дани Каназирева, директора на общинската МБАЛ „Д-р Кирил Попов“, представители на РЗИ Пловдив и на лекарите. Поводът за оставките на медиците бе откриването на приемен кабинет, който не е обезпечен с финансиране и необходимия персонал, предаде БГНЕС.

От днес в общинската болница в Карлово трябваше да заработи приемен кабинет, открит миналата седмица. Това обаче не се случи заради подаването на оставките на лекарите и сестрите, заради липсата на обезпечаване на това звеното.

18 лекари от болницата в Карлово подадоха оставки

18 лекари от болницата в Карлово са подали заявление за напускане, съобщиха за Радио "Фокус" - Пловдив от Областната администрация. Ост...

"Решихме, че ще оттеглим оставките в името на това, че трябва да се договорим между Спешна помощ и болницата по какъв начин да ги уредим тези спорни въпроси. Трябва да ви кажа, че до този момент нито един пациент не е бил оставен в Спешна помощ без консултация от лекар, който е по отделенията", каза д-р Дориана Маринова – лекар.

На проведената среща днес беше решено до 10 дни да се изготви споразумение между Спешна помощ и лечебното заведение, което да изглади спорните въпроси.

Явно има напрежение между двете структури и и за това се разбрахме категорично, че до 10 дни ще бъдат изготвени правила. Тепърва ще се говори как ще бъде извършвано консултирането и хоспитализацията. Дали чрез този нарочно създаден кабинет или кабинетите в отделенията, заяви областният управител на Пловдив Дани Каназирева.

По информация на директора на Спешна помощ Пловдив д-р Иван Стойнов има нужда от лекари, но докато се намерят, ако се наложи, ще се направи реорганизация.

Медицински сестри от Карлово застанаха зад колегите си в София

В Карлово медицинските сестри излязоха на спонтанен протест. По този начин те изразиха солидарност с протестиращите им колеги в София, ...

"Във филиала в Карлово следва да има по щат 6 лекари и 6 фелдшера - имаме 7 фелдшера и 3 лекари. т.е. ако единият фелдшер замества единия лекар имаме недостиг от двама лекари или фелдшери, два щата", каза д-р Иван Стойнов - директора на Спешна помощ филиал Карлово.

Лекарите от карловската болница са категорични, че не са в състояние да покрият работата в кабинета. Той беше открит миналата седмица след изрична препоръка на областният управител Дани Каназирева. Той е за пациенти без симптоми на COVID-19.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПЛОВДИВ:

Пиян шофьор прегази с джипа си жена на паркинг в Пловдив

Инцидент или насилие: Дете е със счупени зъби след посещение в детски център

Електрохолд отвори първия си клиентски център в Пловдив

Кметът на Пловдив глобен за мръсния въздух, предстои дело в Страсбург

Кална вода тече от чешмите на хората в Брестовица

Кметът на Пловдив се срещна с децата от „Арт Войс Център“

Изготвят Пътна карта на сроковете на ремонтите около „Модър-Царевец“ в Пловдив

Стотици мъртви риби изплуваха в Гребната база в Пловдив (ВИДЕО)

Шофьор остана без книжка, а "паяк" без номера: Проверката показа кой е прав

Суша: Олимпийският гребен канал в Пловдив не може да се напълни

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com