МОСВ: Няма наднормени нива на вредни емисии след пожара в Шишманци

5250
МОСВ: Няма наднормени нива на вредни емисии след пожара в Шишманци
Снимка: БГНЕС

Няма превишаване на нормите за вредни емисии във въздуха край Шишманци и Болярино. Това сочат данните от замерванията на мобилната станция на Регионална лаборатория – Пловдив към Изпълнителната агенция по околна среда, направени към 10 и 11 часа днес на мястото на пожара, съобщиха от Министерството на околната среда и водите (МОСВ).

Припомняме, че пожар избухна рано тази сутрин в депото за твърди отпадъци край Шишманци. Сигналът за инцидента е подаден малко след 4.00 часа и веднага са изпратени екипи на пожарната от Пловдив и Раковски. От гъстия дим в района, разнасян от вятъра, бяха засегнати селата Шишманци и Болярино.

Пожар избухна в депо за отпадъци край Шишманци

Пожар избухна рано тази сутрин в депото за твърди отпадъци край Шишманци, съобщава БНР. Сигналът за инцидента е подаден малко след 4.00...

След сигнала, получен тази сутрин в 8.00 часа в РИОСВ – Пловдив, експерти и мобилна станция се отправят към Шишманци. На място установяват, че е горяла площ с около 10 метра височина на ската и 100 метра дължина на клетка 1 за депонирани отпадъци от инсталацията за сепариране в непосредствена близост до Завода за рециклиране на отпадъци.

В потушаване на пожара са се включили аварийна група от завода и два противопожарни автомобила. Към 10.30 часа пожарът е напълно овладян, няма пламък, има бял пушек, вследствие на гасенето. Системата за оросяване на клетката в завода, както и сепариращата инсталация не са засегнати от пожара, съобщават от МОСВ.

Мобилният екип остава на място и ще продължи да следи състоянието на въздуха в района през целия ден.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com