Обмислят продажба на 100% от Пловдивския панаир‏

9590
Обмислят продажба на 100% от Пловдивския панаир‏

Мажоритарният собственик на Международен панаир Пловдив Георги Гергов обмисля възможността да предостави за продажба и своя пакет акции, след като стана ясно, че държавата не иска да инвестира повече в дружеството. Това съобщи самият той в интервю пред Дарик радио след проведеното акционерно събрание по-рано този месец.

Гергов ще иска среща с министъра на икономиката Божидар Лукарски, преди публичния търг за държавния пакет акции, на която да обсъдят отново бъдещето на Панаира. Търгът се очаква да бъде обявен всеки момент."Ако решаваме да продаваме, да се присъединявам и аз, да направим един общ пакет и да търсим чужд инвеститор", заяви Георги Гергов.

Георги Гергов подаде оставка като лидер на БСП-Пловдив

Свиневъдът Георги Гергов подаде оставка като ръководител на градския съвет на БСП в Пловдив и насрочи конференция на структурата на 14 ...

На заседанието в началото на юни бизнесменът е настоявал отново да се разисква възможността за нови инвестиции, но предложението му е било категорично отхвърлено от държавата, която затвърждава позицията си за продажба на 49% от акциите. „Не може до безкрайност да теглим кредити и да издържаме това предприятие. Трябва да решаваме какво правим с него“, коментира още Гергов пред Дарик.

Tой е абсолютно категоричен обаче, че няма да даде съгласието си държавата да увеличи капитала на Международен панаир Пловдив, за да върне мажоритарния си дял, нито има намерение да дари още акции на Община Пловдив в смесеното дружество “Пълдин туринвест”, което е основен акционер в Панаира и в което отново той е мажоритарен собственик.

Той призна, че виртуалните изложения все повече навлизат в този бизнес и го съсипват, но отбеляза, че Есенният панаир тази година ще бъде доста силен и покрива необходимите изисквания за изложение от такъв мащаб. „Проблемът е в това, че няма какво да демонстрираме като постижения в икономиката и не може Марица да се обърне срещу течението“, коментирa още бизнесменът и допълни, че вече e започналa предизборната кампания на гърба на Панаира.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com