Отбелязваме 130 години от Съединението в стил Age of Empires

15459
Отбелязваме 130 години от Съединението в стил Age of Empires

Иновативен подход по отношение на инициативите за честване на Съединението и Деня на независимостта на България замислят в Пловдив.

Сред новите инициативи, които ще бъдат предприети тази година, фигурират онлайн игра и поход по стъпките на българската армия през Сръбско-българската война от 1885 година са част от инициативите включени до момента в програмата за отбелязване на 130-та годишнина на Съединението на България. Информацията съобщи заместник-кметът на Пловдив Стефан Стоянов.

Отбелязваме Деня на Съединението

Днес отбелязваме 129-тата годишнина от Съединението на България. Това става след акта на фактическото обединение на Княжество България ...

Програмата се организира от Инициативен комитет, с почетен председател президентът Росен Плевнелиев, информира Mediapool.

Издаването на луксозен тематичен годишен календар за 2015 г. е първото събитие от честването на годишнината. Освен това в програмата са заложени издаване на юбилейна монета и плакети, научна конференция, изложби по главната улица на Пловдив. Окончателно програмата се очаква да бъде готова през следващата седмица, като броят на събитията ще достигне 30. Всяко събитие ще се отразява онлайн в специализирани предавания по националното радио и телевизия, каза Стефан Стоянов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Пловдив