X
 
 

Отвориха за движение ремонтирания подлез на улица "Гладстон" в Пловдив (СНИМКИ)

2572 0
photo of Отвориха за движение ремонтирания подлез на улица "Гладстон" в Пловдив (СНИМКИ)
Снимка: Actualno.com / Елин Андреев
От днес отново достъпна за автомобили е една от най-важните пътни артерии в центъра на Пловдив - подлезът на улица "Гладстон". Съоръжението бе основно обновено, като ремонтът продължи 8 месеца.

Специално за откриването бе отслужен водосвет за здраве, след което лентата бе символично отрязана от кмета на Пловдив Иван Тотев, кметът на район "Централен" Георги Стаменов, народният представител Атанас Ташков и общинския съветник Николай Бухалов. 

"Тази важна пътна отсечка беше в трагично състояние. От откриването на подлеза в началото на 80-те години до настоящия момент това съоръжение не беше ремонтирано. Проектът бе изключително сложен, изцяло е ремонтиран подлеза, като това касае конструктивната част, хидроизолация, осветление, мерки за безопасност като маркировки и светлоотразителни табели, водопроводи, канализации и допълнителни шахти за отводняване. Надявам се след този ремонт подлезът да функционира нормално поне 30 години", заяви при откриването кметът Иван Тотев.

Кметът уточни, че подлезът е бил затворен по предписания на КАТ в началото на август, но ремонтът е започнал по-късно, а ранното затваряне се е наложило, тъй като преминаването през него е било опасно. "Ще поставим камери, които засичат скоростта, тъй като пътят предразполага към висока скорост и тук често се кара изключително бързо", допълни Тотев. Освен това вече е сложено и табло, на което всеки влизащ в подлеза може да види скоростта с която се движи. Преминаването на велосипедисти през подлеза на "Гладстон" е абсолютно забранено. 

Веднага след официалното откриване беше пуснато и движението за автомобили през подлеза. По думите на кмета ще минат около 3-4 дни докато се настроят светофарите в оптимален режим, за да се избегне образуването на тапи. Автобусите на градския транспорт пък ще възстановят маршрутите си следващия понеделник.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 1 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
Спецполицаи изведоха барикадиралия се софиянец

Полицията изведе от дома му 57-годишния мъж, който се барикадира в дома си в столичния квартал "Овча купел". По време на операцията няма пострадали...